Mehmet Ersoy'un yapacağı yeni otel için ÇED süreci başladı

Mehmet Ersoy'un yapacağı yeni otel için ÇED süreci başladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un şirketi ETS'nin Bodrum-Kissebükü'ne yapacağı yeni otel için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başladı.


Cumhuriyet'ten Yusuf Özkan'ın haberine göre, Bakan Ersoy'un Kissebükü-Adalıyalı Koyu'na yapcağı otel için ÇED süreci başladı. Projeye karşı açılan davalarla ilgili yasal süreç devam ederken, ÇED onayıyla ilgili halkın katılımı toplantısının 8 Mayıs’ta Mazı’da yapılacağı öğrenildi. Şirketin ayrıca süreci hızlandırmak için Adalıyalı’da yapılması zorunlu arkeolojik kazıları da başlattığı kaydedildi.

Otel projesi için Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından proje için verilen “ÇED gerekli değildir” kararı yargıya taşınmış, Muğla 2. İdare Mahkemesi’nin oluşturduğu bilirkişi heyeti de bölgenin mutlaka korunması gerektiğini vurgulamıştı.

Öte yandan Adalıyalı’da 95 dönümlük alanda otel yatırımını gerçekleştirmek isteyen şirkete, bitişik konumdaki 25 dönümlük Hazine arazisinin de tahsis edildiği ortaya çıkmıştı.

Muğla 2. İdare Mahkemesi’nin oluşturduğu bilirkişi heyeti de bölgenin mutlaka korunması gerektiğini vurgulamıştı. Yasal süreçte oluşturulan 2. bilirkişi heyeti de özetle şu görüşü paylaşmıştı:

“Arkeolojik açıdan Adalıyalı Koyu’nun tamamı 1. derece Arkeolojik SİT özelliğine sahiptir. Turizm konaklama tesisinin faaliyete geçmesi halinde, kentsel yerleşmeye uzakta bulunan ve doğal yapısını yitirmemiş olan proje alanı ve çevresi önemli bir yapılaşma baskısına maruz kalacaktır.”



Bu Haber 03.05.2019 - 10:17:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.