Ersoy'dan 'Ajans payı' çözümü: %5 daha az indirim yapın

Ersoy'dan 'Ajans payı' çözümü: %5 daha az indirim yapın
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, otelcilerin yüzde 5 daha az indirim yaparak Ajans payını buradan çıkarabileceklerini söyledi.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği'nin temsilcilerini makamında kabul eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Tanıtım Ajansı ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Ajansta toplanacak paranın önemine dikkat çekti. Paraların doğru kullanılarak doğru tanıtım yapılacağını belirten Ersoy, ödenecek payların yüksek olduğuna ilişkin eleştirilerle ilgili de değerlendirme yaptı. Otelcilerin temmuz ayında yüzde 5 daha indirim yaparak Ajansa ödeyecekleri payı karşılayabileceklerini iddia eden Ersoy, ''Oteller verdikleri indirimlerin küçük kısmını vermeyerek bu paranın ajansa aktarılmasını sağlarlar. Yapılacak tanıtımlarla ülkemize daha çok turist gelebilir.'' diye konuştu.

''Antalya ve Gazipaşa yetersiz kalacak''

Antalya ve Gazipaşa havalimanlarının 2023’te yetersiz kalacağını söyleyen Mehmet Nuri Ersoy, bu nedenle yeni projeler hazırlandığını ve hazırlanan projelerle ilgili en kısa sürede işe başlayacaklarını ifade etti.



Bu Haber 20.07.2019 - 18:08:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Sayın Bakan 23.07.2019 - 10:21

    Turizm Esnafı olarak size 209 turizm yılını özetlemek istiyorum. Oteller DOlu, Turistler boş. Ceplerinde para yok, Otellerin etrafındaki turizm esnafları para kazanamıyor, Kundu bolgesınde esnaflar halay cekerek kötü giden sezonu eleştirdi. Hangi haber kanallarında çıktı? Otel içerisindeki esnaflar dahi para kazanamıyor kazanç yok. Oteller çok yüksek kiralar ile iskansız projede yer almayan MASA ları yıllık 40 50 bın euro ya kıraya verıyor ama ıcerıdekı esnaflar dahı suan para kazanamazken turizm kalıtesını yukseltmek gerekmezmı? Acıl olarak turızm kalıtesını yukseltmelısınız. Turizm çeşitliliği için ne adımları atıyorsunuz? Okullarda öğretilen Alternatif turizm ile ilgili olarak hangi adımları atıyorsunuz? EXPO 2016 ne durumda? Neden hala atıl durumda? Neden orası bir DİSNEYLAND olamadı! Neden ? Sevgili yazarlarımız turizm fak hocalarımız bu yer hakkında neden öneriler sunmaz? ATSO başkanı Belediye başkanları neden bu yeri kalkındırmak istemez.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.