Mehmet Ersoy'dan İran ve Hindistan açıklaması

Mehmet Ersoy'dan İran ve Hindistan açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum'da turizm sektörünün temsilcileri ile bir araya geldi. İran pazarında bu yıl artış beklemediğini kaydeden Ersoy, Türkiye'de yapıla Hint düğünlerinde ise yüzde 300 artış beklediğini belirtti.


‘’İRAN’DA GEÇEN YILKİ SAYILARI YAKALAMAK BAŞARI’’

Türkiye'nin bu yıl İran'da ancak geçen yılki rakamları yakalayabileceğini söyleyen Ersoy, İran'daki ekonomik sorunlara ve İran' uygulanan ambargolara dikkat çekti. İran'da geçen yılki ziyaretçi sayısını yakalamanın başarı olacağını söyleyen Bakan Ersoy, İran'da yurt dışı çıkış vergisi uygulanmaya başlandığına da dikkat çekti. Ersoy, 2019 hesaplarını İran'da artış olmayacağı, batıda ise yüzde 15-18 badında bir artış olacağı şeklinde yaptıklarını açıkladı.

‘’HİNDİSTAN’DAN GELEN DÜĞÜN ORGANİZASYONUNDA YÜZDE 300 ARTIŞ BEKLİYORUZ’’

Hindistan pazarı ile ilgili de değelendirme yapan Mehmet Nuri Ersoy, Hindistanlıların Türkiye'de yaptığı düğün organizasyonu sayısında ise yüzde 300 artış beklediklerini ifade etti. Ersoy, '' "Hindistan Havayolları Türkiye seferlerine başladı. Diğer birçok havayolu da Türkiye'ye nasıl sefer koyarız diye araştırmaya başlamışlar. Türkiye ile ilgili oralarda ciddi bir artış öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.



Bu Haber 23.03.2019 - 13:30:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.