Mehmet Ersoy'dan fon açıklamsı: Devlet toplayacak yatırımcı harcayacak

Mehmet Ersoy'dan fon açıklamsı: Devlet toplayacak yatırımcı harcayacak
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Tanıtma Fonu'nda toplanacak paranın nasıl harcanacağına yatırımcıların karar vreceğini söyledi. 2019 yılında fonda 150 milyon birikmesini beklediklerini açıklayan Ersoy, yerli ve yabancı filmlerin desteklenmesinin ise tanıtım politikasının bir parçası olduğunu belrtti.

TurizmGüncel

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, A Para televizyonunda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

''TANITIM POLİTİKMIZIN BİR PAÇASI OLARAK GÖRÜYORUZ''

Yabancı yapımların birçok ülkede desteklendiğini ve Türkiye’nin bu konuda geri kaldığını belirten Mehmet Nuri Ersoy, ‘’Bu konuda ileriye gideceğiz ve trenin ön vagonlarına ilerleyeceğiz. Ne yapmaya çalışıyoruz? Türkiye’de çekilmiş, senaryolarını kabul edebileceğimiz yerli ve yabancı filmlerin bizim uygun gördüğümüz ülkelerde gösterilmesi durumunda Türkiye’de yatıkları harcamanın yüzde 30’una kadarını karşılamayı öngörüyoruz. Bunun detayları yönetmelikle düzenlenecek. Bunu sadece sahada destek olarak değil, tanıtım politikamızın bir parçası olarak görüyoruz.’’ dedi.

''100 MİLYONLARCA DOLAR HARCASANIZ DA YETMİYOR''

Sinema filmlerin desteklenmesinin Türkiye’nin tanıtım politikalarının ana unsurlarından birini oluşturacağına değinen Ersoy, ‘’Türkiye’nin her yeri çok geniş bir film platosu. Bu film platosunun uygun şekilde kullanılıp dünyaya tanıtılması lazım. Tanıtımlara çok büyük kaynaklar harcıyor. 100 milyonlarca dolar da harcasanız yetmiyor. Filmlere ayıracağımız kaynakla bu tanıtımı doğal bir şekilde yapmış olacağız. Bu nedenle sinema ilgili yasa bizim çok ihtiyacımız olan bir yasaydı ve Meclisten’de geçince bununla ilgili ihtiyaçlarımız da karşılanmış olacak.’’ ifadelerini kullandı.

''FONDA PRAYI DEVLET TOPLAYACAK, YATIRIMCI HARCAYACAK''

Muhabirin Tanıtma Fonu ile ilgili sorusunu da yanıtlayan Bakan Ersoy, ‘’1 Ocak 2019-31 Aralık 2019 arasında tahminlerimize göre 150 milyon dolarlık bir fon bu. Fonun 25-30 milyon dolarlık kısmı bakanlığın bütçesinden karşılanıyor. Geri kalan kısmı ise sektör oyuncularından toplanarak oluşturuluyor. Fonun özelliği, devlet tarafından toplanan paranın yatırımcılar tarafından kullanılacak olması. Fonun yönetim kurulu ağırlıklı olarak özel sektörden oluşturuluyor. Fonu bir şirket gibi düşünürseniz, bu harcamalar onlar tarafından yapılıyor.’’

''AMERİKA'YI KEŞFETMEDİK''

Turizmde başarı elde etmiş 10 ülkenin 7’sinde bu tip bir fon olduğunu ileri süren Mehmet Nuri Ersoy, ‘’Ayrıca, ilk 10’a girememiş ama hak ettiğinin çok üzerinde turizm geliri elde eden ülkelerde de bu fon var. Amerika’yı keşfetmedik aslında. Bu ülkelerden gördüğümüz bir uygulamayı Türkiye’ye getiriyoruz. Bu ülkelerin iki özelliği var; global hava yolu ve fon. Bizde global hava yolu vardı ama istediğimiz noktalara uçmuyordu. THY ile yaptığımı protokolle Antalya, İzmir, Bodrum, Dalaman havalimanlarına yeni bir uçuş programı başlatıyoruz. Yeni ilavelerle haftalık 8 frekansa çıktık. Yıllar içinde bu sayıyı 500 frekansa kadar çıkaracağız. Tanıtım Fonu’nun desteğile o hatların dolu uçmasını sağlayacağız.’’ sözlerini dile getirdi.



Bu Haber 09.01.2019 - 08:46:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.