Mehmet Ersoy Royal Caribbean ve Carnival Cruises'ı mı ima etti?

Mehmet Ersoy Royal Caribbean ve Carnival Cruises'ı mı ima etti?

Yenikapı'ya kruvaziyer limanı yapılması için bir ihale açılması durumunda, dünyanın önde gelen kruvaziyer şirketlerinden Royal Caribbean ve ve Carnival Cruises'ın ihaleye gireceği ileri sürüldü.


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un, "Kruvaziyer firmaları bize gelip, 'Yeni bir kruvaziyer limanı için bize yer gösterin, yap-işlet-devret şeklinde İstanbul'da liman yapmak istiyoruz' diyor. Onlar da İstanbul'u hub noktalarından biri yapmak istiyor" şeklindeki açıklamasında bahsedilen şirketlerin Royal Caribbean ve Carnival Cruises olduğu belirtiliyor.

ERKUNT ÖNER: İHALEYE GİRMEYİ PLANLIYOR

Sabah'tan Betül Alakent'e konuşan Tura Turizm'in sahibi Erkunt Öner, kruvaziyer sektörünün en büyük problemlerinden birinin liman eksikliği olduğunu belirtti. Öner, "2020'de tamamlanacak olan Galataport projesi dev gemiler için tam anlamıyla yeterli değil. O nedenle Yenikapı kruvaziyer limanının yapılması gerekiyor. Ulaştırma Bakanlığı da bu proje için çalıştıklarını söylemişti. Eğer bakanlık Yenikapı için ihale açarsa Carnival Cruise ve Royal Caribbean ihaleye girmeyi planlıyor" dedi.

TAŞKIRANLAR: AKDENİZ'İN 'HUB'I OLABİLİR

Royal Caribbean Türkiye Genel Müdürü Alper Taşkıranlar da, bu yıl kurda yaşanan dalgalanmalara rağmen kruvaziyer sektöründe hareketliliğin devam ettiğini söyledi. Taşkıranlar, "Bu yıl kruvaziyer tatilini tercih eden Türk turist sayısı geçen yıla oranla yüzde 20 arttı. Bu canlılığın 2019'da da devam edeceğini düşünüyoruz" diye konuştu. İstanbul'un Akdeniz'in ana kalkış 'hub'ı olabileceğini belirten Taşkıranlar, "Türk vatandaşlarının kruvaziyer tatiline artan ilgisi, İstanbul'u 'hub' yapma fikrini de pozitif etkiliyor" ifadelerini kullandı.



Bu Haber 03.11.2018 - 10:40:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.