Mehmet Ersoy: Kendi şirketimde de kadınlara öncelik veriyordum

Mehmet Ersoy: Kendi şirketimde de kadınlara öncelik veriyordum
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda Kültür ve Turizm Bakanlığının bütçesini sunan Bakan Mehmet Ersoy, turizm sektöründe kadınlara pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini söyledi.

Bakanlığın bütçe sunumunda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Bakan Ersoy, turizm sektöründe kdınlara pozitif ayrımcılık yapılmasından yana olduğunu ifade etti. Bakan olmadan önce kendi şirketinde de kadın personele ağırlık verdiklerini kaydetti.

Bakanlığa kendi döneminde 5 kadın, 6 da erkek üst düzey bürokrat atandığını ifade eden Ersoy, ''Ben turizmde açıkçası kadınlara pozitif ayrımcılık yapılması taraftarıyım. Bakan olmadan önce kendi firmamda da zaten ağırlıklı olarak kadın personele öncelik veriyorduk. Otel şirketlerimizde, özellikle ben diğer otelci arkadaşlarla da üç gün önce Kemer’de yaptığım toplantıda dile getirmiştim. Özellikle servis sektöründe kadın çalışana ağırlık verilmesi, öncelik verilmesi gerektiğini her seferinde vurguluyorum. Turizmin doğasında bu var. Bu bilinci de yaymamız gerekiyor ancak otel sektöründe maalesef bu oran iyi değil. Kadınların bu alanda daha hevesli olması için gereken bütün destekleri vermemiz gerekir.” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 22.11.2018 - 08:36:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.