Mehmet Ersoy: İmar barışına ben de başvurdum, neden kaçırayım

Mehmet Ersoy: İmar barışına ben de başvurdum, neden kaçırayım
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'de turizmin bir yere gelmesi durumunda kendi şirketlerinin de değerleneceğini söyledi. İmar Barışına başvurduğunu da belirten Ersoy, 'çok büyük avantaj neden kaçırayım' dedi.

Hürriyet gazetesinin Ankara bürosunu ziyaret eden Mehmet Nuri Ersoy, sorulan sorulara samimi yanıtlar verdi. İmar Barışına kendisinin de başvurduğunu belirten Ersoy, ''büyük avantaj neden kaçırayım'' dedi.

''BENİM ŞİRKETLERİM DE DEĞERLENİYOR''

Ersoy, kendisine yöneltilen ''Konumunuz şirketinizde yapacaklarınızı etkiliyor mu?'' şeklindeki soruya, ''Otel grubum çok kurumsaldı zaten. Üç kolda işim var. Bir enerji grubum var. Enerjide de yapacaklarımı yapmıştım. Yatırımlarım bitmişti. Tur operatörü kısmı biraz etkileniyor olabilir. Olaya şöyle bakıyorum. Turizmi bir yere getirmeyi başarırsam, şirketlerim de değerleniyor. İlla onlara yeni bir şey katmak zorunda değilim. Bakanlığım tam tersi dezavantaj oluyor. ‘Ne derler?’ diye yapılması gerekeni de yapamıyorsun. Hiçbir şey yapamıyorsun. Avantajı hiç yok, dezavantajı çok.'' yanıtını verdi.

''BAŞVURDUM NİYE KAÇIRAYIM''

İmar Barışına kendisinin de başvurduğu bilgisini veren Ersoy, ''Otellerimde lojmanlarda vardı galiba. Süre uzatımına hepsine başvurdum. Çok büyük avantaj niye kaçırayım? Rakamlar yüksek değil. İşletmelerin yarım sezonluk kârı. Devlet açısından yapılmış çok güzel bir jesttir. Bizden tahsisli yüzde 50’den fazlası başvurdu. Çevremde başka sektörde olup da ‘bakanım yeni yatırım yerlerini ne zaman açıklıyorsun’ diyen çok var. Yabancı yatırımcıların da ilgisini çekiyor. Adamın konkordato ilan etme sebebi acaba turizm mi?'' ifadelerini kullandı.

OTELLERDEN YÜZDE 1, ACENTELERDEN BİNDE BİR ALMAYI PLANLIYORUZ''

Bakan Ersoy, kurulması planlanan Turizm Fonu için otellerden ve acentelerden ne kadar para alınacağı konusunda ise, şunları dile getirdi:

Bizim otelcilerden fon için düşündüğümüz yüzde 1’lik bir katkı. Acentelerden da binde 1 düşünülüyor. Havayollarından da düşünülüyor. Baktığımızda Turizm Geliştirme Fonu’nun yönetim kurulu 11 kişiden oluşuyor. Biz 30 milyon dolar aktarıyoruz fona. Hedef koyuyoruz, kişi başı turizm gelirlerimizi yüzde 50 arttırmayı planlıyoruz 2023 sonuna kadar. ‘Yüzde 1 çok’ diyen arkadaşlara gelelim. Yüzde 1 tanıtım bile yapmıyorlar. Bu kendisini başkasının küfesinde taşıtmaktır. Kendi bireysel tanıtımını yapmadığı için ilk fiyat kıranlar bunlar oluyor. Diğer aşamada rüşvet vermek var. Bizim sektör kolaya alışmış. Tur operatörlerinin komisyonlarını iki üç katına çıkarıyor. Yüzme bilmeyen bu arkadaşlar yüzme bilenleri de aşağıya çekiyor. Bütün sektöre zarar veriyorlar. Yüzde 1’in hesabını yaparak yüzde 50 artışlar hedefleyemezsin.



Bu Haber 18.12.2018 - 12:03:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Nasıl Artacak? 19.12.2018 - 11:20

    Sayın Bakan Turizm Geliri, Turist Sayısı Nasıl Artırılacak? Ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz. Onerılerımız: Çin yılda 150 mılyon turıst gonderen devasa bır ulke, bız ne kadar Çin li alıyoruz? 1 mılyon oldumu hayır... Çin li turist ülkenin tamamını gezen bir kesimdir. gezdiği yerlerde yemek yiyen içen para harcayan bir kesimdir. sonuç olarak gezdiği için heryere bir şekilde o para aktarılıyor... O yuzden ulkemıze ılk defa gelecek olan cınlı turıstlere kısı bası 250 TL degerınde Gunluk Tur Cekı verılmelıdır. Acenteler uzerınden gelmek sartı konmalıdır, rezervasyonları yaparkende en az 4 kısı ve uzerı olması gerekmektedır. Ayrıca Tum otellerın ıclerıne yorenın gorsel reklamları asılmalıdır. ornek calısma. ETS ye aıt otellerde ve calıstıgı otellerde resepsıyon karsısına havuz baslarına yorenın tarıhı guzellıklerını aktaran bır gorsel solen yapılmalıdır

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.