Mehmet Ersoy devreye girdi, o vergi 1,5 euroya düşürüldü

Mehmet Ersoy devreye girdi, o vergi 1,5 euroya düşürüldü
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün dış hat yolcularından 3 euro güvenlik vergisi alma kararının ardından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un devreye girdiği ve söz konusu verginin 1,5 euroya düşürüldüğü belirtildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün yurt dışına çıkan yolculardan 3 euro güvenlik vergisi alınma kararı kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Kararın ardından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un devreye girdiği ve söz konusu verginin 1,5 euroya çekildiği belirtildi.

BAĞLIKAYA: PAKET TURLAR 3 AYDIR 2019 SATILIYOR

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, 26 Aralık Çarşamba günü Bloomberg HT’nin gerçekleştirdiği yayında “Uluslararası anlamda bizim rekabet ettiğimiz ülkelerle en önemli avantajlarımızdan bir tanesi kalite-fiyat dengesi. Ekim ayından itibaren 3 aydır yurt dışında 2019 yılı paketleri satılıyor. Milyonlarca yolcuya ek vergi hesabı yapılmadan paketler satıldı. Kişi başı 3 euro önemsiz bir rakam gibi görünebilir ama 1 milyon turist getiren, 2 milyon turist getiren operatörler için ciddi bir mali yük getirecek” sözleriyle konuyu dile getirmişti.

1,5 EUROYA DÜŞÜRÜLDÜ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un, turizmi olumsuz etkileyebilecek bu durumu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan’a ilettiği belirtildi. Görüşme sonunda 3 euro olan güvenlik vergisinin 1,5 euroya düşürülmesine karar verildiği ifade edildi.

TÜRSAB tarafında yapılan açıklamada, ''Seyahat acentelerinin talebine hızla çözüm üreten Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Cahit Turan’a verdikleri değerli destek için teşekkürü borç biliyoruz.'' denildi.



Bu Haber 27.12.2018 - 12:55:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.