Mehmet Ersoy: Burada bir yanlış anlaşılma var

Mehmet Ersoy: Burada bir yanlış anlaşılma var
Türkiye gazetesinin ‘Gündem’ toplantısına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sunucu’nun 1998 yılında 879 dolarla zirve yapan turist başına gelirin geçtiğimiz yıl itibariyle 641 olduğunu belirtmesi ‘bunun için topyekün yapılması gerekenlerle ilgili bir yol haritanız vardır herhalde’ şeklindeki sorusu üzerine Ersoy şunları söyledi:

‘’Biz bazı yenilikler getiriyoruz ama yenilik getiriyor olmamız bir şeyler vazgeçiyor olduğumuz anlamına gelmiyor. Bize oynayan mevcut bir potansiyel var. Onlardan vazgeçelim demiyoruz. Burada bir yanlış anlaşılma oluyor arada sırada. Ne diyoruz biz? Bugüne kadar önceliğimiz turist sayısıydı. Turist sayısından vazgeçmiş değiliz bakın! Bunun yanında, buna ilaveten, ‘nitelikli’ turiste de konsantre olacağız diyoruz.Daha fazla tanıtım yapacağız. Onlara, gelmeleri için gerekli ortamı Türkiye’de yaratacağız. Onların algısını yönetebilmek için onlara uygun tanıtım planlamaları yapacağız ve onları da ülkemize çekeceğiz diyoruz. Bir şeylerden vazgeçmiş değiliz yani.’’



Bu Haber 21.03.2019 - 09:17:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.