Mehmet Ersoy bakanlığa CMO alacaklarını açıkladı

Mehmet Ersoy bakanlığa CMO alacaklarını açıkladı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, bakanlığa pazarlama şefi (Chief Marketing Officer-CMO) alacaklarını açıkladı.

Sabah yazarı Şelale Kadak, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'un bakanlığa ilişkin planlamalarını kaleme aldı. ''Ersoy, kültür ve turizm alanında işinin ehli, uzman, değerli isimleri ikna ederek bir bir yanına çekiyor.'' diye yazan Kadak, Ersoy'un ''en önemli konumuz'' ifadelerine yer vererek şu açıklamasını paylaştı:

"Tanıtım en önemli konumuz ve tanıtımın başına bir CMO düşündük. Tabii bu isimler özel sektörde çok büyük paralar kazanıyor ama söz konusu olan Türkiye'nin tanıtımı ve devlette gönüllü çalışmalarını isteyeceğiz"

Türkiye'nin katıldığı turizm fuarı sayısını 150'den 40'a indireceklerini belirten Ersoy, nitelikli turist için fuarların bir anlamı olmadığına dikkat çekerek, "Fuar en pahalı yatırım. Kaç kişiye ulaşıyor ki? Bir turizmci olarak söyleyeyim, fuarların tanıtıma hiçbir faydası yok. Bakın Berlin Turizm Fuarı'na, hiç TUI katılıyor mu? Doğru bir CMO ve doğru bir altyapı ile doğru hedef kitleye ulaşmanın da mümkün. Gerekiyorsa kanaat önderlerini Türkiye'ye getirip, onlarla tanıtım yapacağız. Yurtdışında konunun uzmanı tüm ajanslarla görüşüyoruz" ifadelerini kullandı.



Bu Haber 06.10.2018 - 10:22:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Servet Şakiroğlu 09.10.2018 - 11:21

    Bakanımızın görüşüne aynen katılıyorum yapmasını bekledigimiz ikinci önemli iş otellere bir taban fiyat ve tek çatı altında toplanması

  • sadun alp 08.10.2018 - 10:34

    Sayın Mehmet Ersoy,Fazla fuarlara katılmanın hiç bir anlamı yok ve boşa tanıtım,bu karar doğru bir karar,yanlız tanıtım faaliyetlerinde HOME OF TURKEY ibaresi yerine,daha akılda kalıcı kısa ve bizi anlatan birşey kullanılırsa ve aynı zamanda DENİZ,KUM,GÜNEŞ'ten bu kadar Yabancı misafir ağırlarken neden tanıtımlarda sahillerimizin güzelliği yok,neden bir anne baba çocuk figürü yok,neden sahilde oynayan çocuklar yok,neden bikinili yada mayolu bir kadın,mayolu bir erkek neden yok.Biz asıl misafiri bu şekilde alıyoruz.Tabiki tanıtımlarda tarihi ve doğal yerlerimizin özellikleri ön plana çıkacak ama tanıtımlarda ağırlığın DENİZ,KUM ve GÜNEŞ'e verilmesi bizi daha iyi yansıtacaktır .Fuarlar'da Kalkınma ajansları,Valilikler,Belediyeler,Birliklerin olması inanın bize hiç bir şey kazandırmadıgı gibi gereksiz bir masraf oldugu için boşa enerji,zaman ve para harcanıyor.Saygılarımla

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.