Mehmet Dahaoğlu: Uçuş izni olsa bu pazardan 500 bin turist gelir 

Mehmet Dahaoğlu: Uçuş izni olsa bu pazardan 500 bin turist gelir 

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu Belgrad Turizm Fuarı ile ilgili açıklamalarda bulundu. 


Belgrad Turizm Fuarı’nda Alanya’yı temsil eden Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu,  görüşmelerle ilgili geniş bilgi aktardı. 

“Satışlar 2019’un yüzde 22 üzerinde” 

Dahaoğlu’nun açıklamaları şu şekilde; 

-Sırbistan pazarında faaliyet gösteren Big Blue firması sahibi ve direktörü Sayın Enver Babat ile görüştük. Kendisi güzel haberler verdi ancak sıkıntıları var. Satışların, 2022 itibariyle 2019 rakamlarının yüzde 22 üzerinde olduğunu ve talebin yoğun olduğunu belirtiyor. 2019’da 280 bin olan sayının 2021’de pandemi sebebiyle 238 bine düştüğünü, bu yıl yeniden satışların arttığını ve pazarın gelişmeye açık olduğunu söylüyor.  

Ancak uçak sıkıntısı olduğunu, mayıs ayı itibariyle Sırbistan’dan haftada 34 uçağın Türkiye’ye uçacağını, Air Serbia dışında hiçbir firmanın Türkiye’ye uçmadığını belirtiyor. Sırbistan’da Sivil Havacılık Kurumu tarafından, Türk charter uçaklarına izin verilmediğini, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’ndan konuyla ilgili yardım beklediklerini iletti.  

“Bu pazardan 500 bin turist gelebilir” 

Yıllardan beri Gazipaşa Alanya Havalimanı'na uçmak istediklerini ama Sırbistan Sivil Havacılık Kurumu tarafından izin verilmediği için bu hayalin gerçekleşemediğini belirtti. Uçak izinleri alınabildiği taktirde, bu pazardan 500 bin turist getirebileceklerini, misafir paket fiyatlarının, birçok Avrupa ülkesinden daha yüksek olduğunu ve pazarın ciddi kazanç getireceğini bildirdi. 

Ayrıca,  Sırbistan Büyükelçimiz Sayın Hami Aksoy’un Twitter hesabında paylaşmış olduğu gibi, Sırbistan ile şu anda sadece kimlik kartıyla uçuş için yapılan görüşmeler sonlanmak üzere. 

“2021’de 135 gazeteci ve influenecer ağırlandı” 

Belgrad Kültür ve Turizm Ataşemiz Sayın Mert Demiral ile görüştük. Sohbetimiz esnasında, Sırbistan’da yayın yapan, RTS, Pink TV, PRVA TV ve FOX TV’de pandeminin başından bu yana Türkiye reklamlarının artarak devam ettiğini, Sırbistan’ın en büyük 5 online haber sitesinde de aynı şekilde reklamlarımızın döndüğünü söyledi. Sosyal medyada tanıtımların devam ettiğini, tur operatörleriyle birlikte çalıştıklarını, 2021 yılında Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) işbirliği ile 135 gazeteci ve influencer'ın Türkiye’de ağırlandığını, Sırbistan ve çevre ülkelerden toplamda 40 milyon etkileşim aldıklarını anlattı 

Mehmet Dahaoğlu ayrıca Sırbistan güzelini de Alanya’ya davet etti. 



Bu Haber 28.03.2022 - 09:07:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.