''Koronavirüs gündem olduğu sürce turizmi unutmalıyız''

''Koronavirüs gündem olduğu sürce turizmi unutmalıyız''
Türkiye'nin Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç ve Hollanda’ya yapılan uçuşları 17 Nisan'a kadar durdurmasının ardından, kış sezonunda da açık olan otellerin kapandığı belirtiliyor.

Koronavirüs nedeniyle Avrupa'dan yapılan uçuşların durması, Alanya'da kış sezonunda da açık olan otellerin kapanmasına neden oldu.

''Koronavirüs gündem olduğu sürece turizmi unutmalıyız''

YeniAlanya'ya konuşan ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, koronavirüs gündem olduğu sürece turizmin unutulması gerektiğini belirtti. Dahaoğlu, “11 ülkeye uygulanan vize muafiyetinin turizme katacağı artılar mutlaka olacaktır. Ama öncelikle içinde bulunduğumuz bu durumdan kurtulmamız gerekiyor. Bu konu şu anda tüm dünyayı kilitlemiş durumda. Sabah koranavirüs ile kalkıp akşam bu konuyla yatıyoruz ki haberler sadece bu konu üzerine olduğu sürece bizler turizmi unutmalıyız” diye konuştu.

''Açık olan oteller sezon başlayana kadar kapandı''

Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Servet Şakiroğlu, bölgede bulunan ve kış sezonunda da açık olan bazı otellerin iptal edilen uçuşlar ile birlikte boş kaldığını ve yeni sezon açılışına kadar kapatıldığını söyledi. Şakiroğlu, “Damlataş bölgesi de dahil genel olarak Alanya’da hizmet veren ve kış sezonunda da açık olan birçok otel de yeni alınan önlemler ışığında uçuşların iptal olmasıyla boşaldı. Bu sebepten bu işletmeler de yeni sezon açılışına kadar kapatma kararı aldı. Virüsün yayılmasının önlenmesi için bu tip önlemlerin alınması gerekiyor” dedi.



Bu Haber 17.03.2020 - 10:03:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Şükrü Cimrin 17.03.2020 - 11:41

    Alanya'da bulunan Sunprime C-Lounge ( 5 yıldız +16) tesisimiz hizmetine devam etmektedir ve açıktır. Hükümetimiz tarafından otellerin de kapanması ile ilgili bir bir karar alınırsa tereddüt etmeden biz de kapatırız.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.