Mehmet Cengiz’in Bodrum projesine büyük tepki

Mehmet Cengiz’in Bodrum projesine büyük tepki

Bodrum-Cennet Koyu’nda villa ve otel inşaatı başlatmaya hazırlanan Mehmet Cengiz'e tepki yağıyor.


Mehmet Cengiz, Bodrum Cennet Koyu’ndaki yeni projesi için turizm yatırımları da bulunan dünyaca ünlü mücevher markası Bulgari ile anlaşmış ve Bulgari Otel’in yükseleceği araziye 2 adet plaj ile 4 adet mendirek yapmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvuruda bulunmuştu. 678 bin metrekarelik alana yapılacak proje için siyasiler büyük tepki gösterdi.

“Bu haberin doğruluğundan şüphe etmek istiyoruz”

Sözcü’den Yaşar Anter’ e açıklamalardan bulunan İYİ Parti İlçe Başkanı Nevzat Kanber, “Duyduk ki, Bodrum'un en güzel koylarından biri olan Cennet Koy, Mahşerin Beş Atlısı'ndan Mehmet Cengiz'e peşkeş çekilmiş! Danıştay'ın iki kez iptal ettiği ihale, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesiyle yeniden yapılmış ve Göltürkbükü'ndeki 700 dönümlük hala Osmanlı tapularıyla maliklerin mahkemesi devam eden arazi, Mehmet Cengiz ile Fettah Tamince'ye altın tabakta sunulmuş. 2005-2009 yılları arasındaki vergi borcu AK Parti iktidarı tarafından bir kalemde silinen, kendi ülkesinden vergi kaçırmak için Virjin Adaları'nda şirket kuran bir iş adamına Türkiye'nin tapusunu verdiğiniz yetmedi, şimdi sıra Bodrum'a mı geldi? Akla ziyan bu haberin doğruluğundan şüphe etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kanber bu konuda AK Parti'nin Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen'den bir açıklama beklediklerini belirterek “Osman Gökmen, Ak Parti'nin gayretiyle Cennet Koyu'nda başlatılacak bu talan projesi hakkında ne düşünüyor, merak içindeyiz! Bizim bu projeye ‘yatırım' demeye gönlümüz de dilimiz de elvermiyor! Bu Bodrum için bir katliam projesidir.” Şeklinde konuştu.

“Aklın varsa Bodrumluları karşına alma”

Kanber açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Beton ve rant hırsından gözü dönenlerin, “Cenneti Cehennem Yapmasına” asla izin vermeyeceğiz. Zorbaların, Bodrum'un en güzel, en bakir, en yeşil sahillerine, koylarına tahakküm kurmasına asla müsaade etmeyeceğiz! Bodrum'u ranta ve talana kurban vermeyeceğiz. Hukuki ve siyasi mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Ülkenin her ormanına, her deresine, her vadisine el atan Mehmet Cengiz, Bodrum'un SİT alanı ve doğa harikası Cennet Koyu'na adımını dahi atamayacak, böyle biline! Mehmet Cengiz! Aklın varsa, Bodrumluları karşına alma” diyerek açıklamasını tamamladı.

“Proje ‘koruma alanı’ içerisinde”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin de yaptığı açıklamada

“Cengiz Holding bünyesinde bulunan bir şirketin Muğla'nın Bodrum ilçesinin en güzel koylarından biri olan Cennet Koyu'nda “Sahil Düzenleme, Koruma Yapıları ve Dolgu Alanı” projesi hazırladığı,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ÇED başvurusunda bulunduğu, proje kapsamında koya dört mendirek ile iki plaj kurmayı planladığı kamuoyuna yansımıştır. Söz konusu proje alanı, ‘kültür varlıkları', ‘tabiat varlıkları', ‘3'üncü Derece Arkeolojik Sit Alanı' ve ‘koruma alanı' içerisindedir. Proje çevresinde 71 bitki türü, 11 sistematik gruba ait toplam 82 tür ve 302 bireyle, endemik 17 sürüngen türü bulunuyor.  Bu bölgeye bungalov ve zenginlere yönelik turistik tesisler yapılacak. Her şey ortada: Nerede bir orman, SİT alanı, kıyı, ova, mera var ise orada yandaş işadamlarının projelerini görüyoruz!” dedi.

“Bunu sakın yapmasınlar”

Öte yandan Cumhuriyet TV’ye konuşan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, yargının üç kere iptal ettiği imar projesini Meclis gündemine taşıdığı için Cengiz İnşaat’ın sahibi Mehmet Cengiz tarafından açılan tazminat davasına ve imara sert tepki gösterdi.

Başarır açıklamasında “ Ben senin bir yazlığını konuşmuyorum, ben Cennet Koyu’nu konuşuyorum. Doğal alanı koruma kanununa tabi olan bu yeri otel yapamazsın diyorum. Babandan mı kaldı sana? Tayyip Erdoğan’dan aldın. Üç mahkeme kararına rağmen, kamunun ve doğal güzelliklerimizin en önemli örneklerinden birini gündeme getirdiğim için, Cengiz İnşaat’ın sahibi bana utanmadan dava açıyor. Bunu sakın yapmasınlar. Yerle bir ederim. Hesabı ağır olur, pişman ederiz. Her gün araştırma yapıyoruz, enselerindeyiz.” İfadelerini kullandı.



Bu Haber 14.07.2022 - 15:26:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Cengiz İnşaat Turizm Sicili BERBAT

    Zafer Cengiz 19.07.2022 - 11:40

    Cengiz'in ilk yatırımı "Kemer yolu muteahhidi iken" Beldibi'nde tahsis akarak "dağlardan denize indirilen kayalarla Mendirek dolgusu yaparak" inşa ettiği KAÇAK YAT LIMANLI 7*Yıldız iddiasındaki Belek Tatil Köyü.. Daha ilk açılışında "dışarıda korumasiz kalarak orman içindeki otoparkta soyulan" Konuk oto'lari ile turizm tarihine geçmiştir ! #UyanTURIZM

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.