Meeting Point Türkiye’den turizm kamuoyuna önemli duyuru 

Meeting Point Türkiye’den turizm kamuoyuna önemli duyuru 
FTI’ın Türkiye’deki destinasyon yönetim şirketi Meeting Point, yaşanan sürece ve bundan sonrasına ilişkin Turizm Güncel’e açıklamalarda bulundu. Açıklamada, ayrı bir şirket olarak konumlanan Meeting Point Türkiye’nin operasyonlarına devam ettiği vurgulandı.

Turizm Güncel

FTI’ın iflas etmesinin ardından grubun farklı ülkelerdeki iştiraklerinin ne olacağı sektörün önemli gündem maddelerinden biri. Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak operasyonlarına devam ettiğini açıklayan MP Hotels-Türkiye'’nin ardından, grubun Türkiye’deki DMC şirketi Meeting Point de operasyonlarına devam ettiğini bildirdi. 

İflas başvurusu sonrası büyük kısmı yurt dışı medya organlarından kaynaklanan büyük bir bilgi kirliliği yaşandığını belirten Meeting Point, “Meeting Point Türkiye bir FTI iştirakidir ve faaliyetlerini Türkiye’de yürütmektedir. Her ne kadar FTI’ın iflas başvurusunda bulunması Meeting Point Türkiye’yi olumsuz yönde etkilese de, bağımsız bir iştirak olan Meeting Point Türkiye‘nin de iflas başvurusu yapmasını gerektirmemektedir.” ifadelerini kullandı. 

Meeting Point’in Türkiye pazarında alacak-verecek dengesinde net bir şekilde alacaklı olduğu belirtilen açıklamada, “Henüz sezonun başında olduğumuz gerçeği, gerçekleşmiş ve faturası kesilmiş borçlarımızla kimi noktada sözleşme gereği kimi noktada ileriye dönük rezervasyonlardan kaynaklı ve kimi durumda da partnerlerimize destek olmak amaçlı yapılmış olan ödemeleri topladığımızda, haliyle çok büyük gibi görünse de, 3 Haziran esas alındığında söz konusu rakamlar (geçmiş yıllarda oluşan ve bu yıl oluşması beklenen cirolarla kıyaslanırsa) bizim firmamız açısından çözülemeyecek rakamlar değildir.” denildi. 

Meeting Point yönetiminin Turizm Güncel’e yaptığı açıklamada altı çizilen noktalar şöyle:

Daha çok dış basın kaynaklı ve tümüyle ana hissedarımız FTI ile ilgili çıkan haberlerin ülkemize yansıması ve akabinde oluşan bilgi kirliliği ve birtakım yasal zorunluluklardan dolayı Meeting Point Türkiye yönetimi olarak gerekli açıklamaları yapma ihtiyacı duyduk.

Bütün bunlardan kaynaklı piyasada oluşan panik havasından dolayı partnerlerimizin çoğunlukla ilerde yasal haklarını kaybetmemek adına yasal yollara başvurmaları sonucu, aslında doğru bir organizasyonla kriz olamayacak bir durum, kriz haline geldi.

Fakat krizin başından beri başta partnerlerimiz ve çalışanlarımız olmak üzere, herkes ile olabildiğince uyum içinde iyi niyetle çözüm odaklı çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz.

Turizm Bakanıyla yaptığımız görüşmeler sonucunda buradaki misafirlerimiz ile dönecek ve yeni gelecek misafirlerimizin bir sorun yaşamaması ve ülkemizin imajının zarar görmemesi için çalıştık. Krizin başından itibaren bütün konsantrasyonumuz, misafirlerimizin huzurlu ve mutlu bir şekilde tatillerini tamamlayarak ülkelerine dönmeleri.

İlk aşamada amacımız alacaklarımızı hızlı bir şekilde tahsil ederek borçlarımızı en kısa sürede kapatmak. Böylece hiçbir otelciyi mağdur etmeden bir sonraki sürece geçmek istiyoruz. Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yakın temas halinde çalışıyoruz. 

İkinci önceliğimiz ise, çeşitli sorunlara yanıt bekleyen ve kaygılı bir bekleyiş içerisinde olan  partnerlerimizin sıkıntılarını gidermek olacak. 

Ancak şu aşamada Meeting Point olarak yasal süreçlere ilişkin (kayyum, seyahat sigortası fonu) bizim de cevaplayamadığımız sorular var. İflas başvurusunun üzerinden henüz 5 gün geçmişken bunlara yanıt vermemiz mümkün değil. Ancak bize gelen doğru bilgilerle partnerlerimizi bilgilendirmeye devam ediyoruz.

Krizin başladığı gün 25 bin tatilcinin ülkemizde bulunduğu ve kriz boyunca binlerce insanın gelip gittiği bir ortamda şüphesiz mağduriyetler de yaşanmıştır. Ancak Meeting Point olarak bu mağduriyetleri en aza indirmek için canla-başla çalıştığımızı bildirmek isteriz. 

Ana merkezimizle üst yönetim ve kayyum arasında yapılan ortak çalışmalar sonucu ilk günlerde yaşanan kaos ve kargaşa yavaş yavaş sonlanıyor. Çok kısa süre içinde partnerlerimizle alacak vereceklerimizi konuşuyor olacağız. Diğer konuların da netleşmeye başlaması ile birlikte  likidite planlamalarına da başladık.

Bütün bu süreç içinde Meeting Point olarak, partnerlerimizin de yardımıyla belli oranlarda mağduriyetleri gidermeyi başardık. Şu anda içtenlikle söyleyebiliyoruz ki, Meeting Point Türkiye FTI Grup içerisinde krizde en az hasar alan iştirak.  Kayyum ile yapılan görüşmeler sonucunda Türkiye destinasyonu için gerekli her türlü desteği en hızlı sürede alacağımız konusunda mutabık kaldık.

Bugün alınan bir karar ile bir süredir görüşülüyor olan ve en hızlı şekilde bu krizi aşabileceğimize inandığımız güçlü birkaç firmayla beraber operasyon, likidite ve şirketin devamlılığını sağlamaya yönelik bir plan ve anlaşma yapma konusunda çalışma yürütmek için prensipte anlaştık. 


FTI Grubun tüm destinasyonları ile kıyaslandığında, devam eden sıkıntılara rağmen müşteri memnuniyetinin sağlanması konusunda Türkiye bir kez daha farkını ortaya koydu. 

Geleceği düşünme adına çok değil birkaç gün daha tüm partnerlerimizin bu sıkıntılı duruma itidal ile yaklaşmasını rica ediyoruz.

Özellikle bu süreçte bir kere daha Türk misafirperverliğini tüm dünyaya göstermek hepimizin ortak amacı olmalıdır.


Bu Haber 08.06.2024 - 09:43:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Yalan

    İsmini vermek istemeyen 08.06.2024 - 11:46

    FTI firması iflasını açıkladığı günün ertesi Labranda otellerde bulunan tüm MP ofisleri kapatıldı ve çalışanları ise gelmedi. Bu durum bir yana dönüş yapacak olan FTI müşterileri için dönüş uçak biletleri mail olarak gönderildi ancak herhangi bir hava anlani transferi ayarlanmadi.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.