Mayorka, Türkiye ve Mısır’a karşı ‘fiyat’ silahını çekti

Mayorka, Türkiye ve Mısır’a karşı ‘fiyat’ silahını çekti

İspanya’nın önde gelen turizm destinasyonlarından Mayorka’daki oteller, Avrupalı turistleri Türkiye ve Mısır’a kaptırmamak için fiyatları düşürdü.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Avrupalı turisti Türkiye ve Mısır yerine Mayorka’ya yönlendirmek isteyen otelcilerin fiyat silahına sarıldığı belirtiliyor. Alman iş ve turizm dergisi fvw’da yer alan habere göre, Almanya’dan aldığı ziyaretçi sayısı son 12 boyunca düşen Mayorka, haziran ayında da yüzde 8 düşüş kaydetti.

‘’Temmuz ayında da düşüş bekliyoruz’’

Balear Adaları bölgesi Turizm Bakanlığı, uçuş kapasitesindeki yüzde 6,6’lık daralmadan dolayı, temmuz ayında da Almanya’dan gelen ziyaretçi sayısında tek haneli düşüş beklediklerini açıkladı.

‘’Bu turistlerin ödünç alındığını son birkaç yıldır söylüyoruz’’

Mayorka’nın aldığı turist sayısındaki bu düşüşün, adadaki yüksek fiyatlara ve Türkiye talebinin yeniden toparlanmasına bağlandığı belirtiliyor. Bakanlık yetkilisi, ‘’Son birkaç yıldır İspanya’nın ‘ödünç’ turist aldığını ve rakiplerin toparlanmasıyla birlikte bunların geri gideceğini söyledik.’’ dedi.

Alman ve İngiliz bağımlılığından kurtulmak istiyorlar

Öte taraftan Balear Adaları’nın Alman ve İngiliz turist bağımlılığından kurutularak başka pazarlardan da turist almak istediği ve turizmi 12 aya yaymayı hedeflediği belirtildi. Bakanlık sözcüsü, ‘’Sadece bu iki pazara bağlı olmak istemiyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

Tur operatörleri ve oteller fiyat indirimleri yapıyor, kampanyalar düzenliyor

Buna karşın tur operatörlerinin ve otelcilerin Almanya pazarından vazgeçmediği, fiyat indirimleri ve reklam kampanyaları ile talebi yükseltmeye çalıştığı ifade edildi. Özellikle tur operatörlerinin fiyat indirimleri ve kampanyalarla kötü geçen erken rezervasyon dönemindeki kayıpları son dakika satışları ile telafi etmeye çalıştığı kaydedildi.

Mayorka satışlarında net bir canlanma var

Tur operatörü Thomas Cook, Mayorka, Türkiye ve Yunanistan’a dönük son dakika satışlarında net bir canlanma olduğu belirtirken, FTI’ın son dakika tatil şirketi Fünf vor Flug, geçtiğimiz ay en iyi son dakika talebini Yunanistan, Mısır ve Kanarya Adalarının aldığını açıkladı.

TUI Mayorka’yı yüzde 50’ye varan indirimlerle satıyor

TUI ise, otellerin fiyat indirimlerinin ardından, Mayorka’ya dönük son dakika satışlarının pazardaki genel ortalamanın üstünde olduğunu duyurdu. TUI’nin şu anda Mayorka’yı yüzde 50’ye varan indirimlerle sattığı not edildi.

Sahauisland Reisen Mayorka satışlarının istikrarlı seyrettiği belirtirken, DER Touristik yavaş başlayan Mayorka satışlarında şu anda geçen yılki seviyeye ulaştıklarını ifade etti.

Alltours ise, Mayorka satışlarının şu anda diğer tüm destinasyonlardan daha iyi gittiği bilgisini paylaştı.



Bu Haber 13.07.2019 - 12:23:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.