Mayıstaki işe alımlarda en büyük artış turizm sektöründe yaşandı

Mayıstaki işe alımlarda en büyük artış turizm sektöründe yaşandı
Mayıs ayındaki işe alımlarda en büyük artış yüzde 41 ile turizm sektöründe yaşandı.


Online istihdam platformu Kariyer.net tarafından yayınlanan İstihdam Endeksi’nin Mayıs 2018 verilerine göre; yeni iş ilanı sayısı 21.348 olarak gerçekleşti. Yeni iş ilanlarında bir önceki aya göre yüzde 7, geçen yılın aynı ayına göre de yüzde 18 artış yaşandı.



MUĞLA'DA İSTİHDAM PİYASASI CANLI

Mayıs ayında ilan sayısı en fazla olan ilk 10 şehre ilişkin yapılan değerlendirmede, Muğla’nın geçen yılın aynı ayına göre en çok artış yakalayan şehir olduğu ortaya çıktı. Bodrum, Marmaris gibi Türkiye’nin önemli turistik beldelerini barındıran Muğla’daki işlere yapılan başvurularda, bir yıl önceye göre yüzde 42’lik bir artış kaydedildi. Muğla’nın ardından yüzde 34’le İzmir, yüzde 33’le Tekirdağ, yüzde 32 ile Kocaeli’ de artış görüldü.

TURİZM SEKTÖRÜNDEKİ HAREKETLİLİK DEVAM EİYOR

Mayıs ayında geçen yıla göre tüm sektörler iş alımlarını artırdı. Tekstil sektörü Mayıs’ta da liderliğini korurken, en çok artış yakalayan sektör yüzde 41 ile turizm oldu. Turizm sektörünü, yüzde 34’le gıda, yüzde 31’le hizmet sektörleri takip etti. En çok ilan yayınlanan ilk 10 sektör arasında geçen aya göre en çok artış yakalayan sektör ise yüzde 7 ile perakende sektörü oldu.


Bu Haber 18.06.2018 - 10:24:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.