Maya Lomidze: Rus turistler sabırsızlıkla Türkiye’nin açılmasını bekliyor

Maya Lomidze: Rus turistler sabırsızlıkla Türkiye’nin açılmasını bekliyor

RusTur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, Türkiye ile uçuşların tekrar başlamasına yönelik takvimin ay sonunda belirlenebileceğini belirterek, “Rus turistler sabırsızlıkla Türkiye’nin haziranda açılmasını bekliyor.” dedi.

Moskova’da gazetecilere açıklama yapan Lomidze, Türk heyetinin dün Moskova’da gerçekleştirdiği temasların ardından Türkiye ile Rusya arasındaki uçuşlara yönelik kısıtlamaların kaldırılması için istişarelerin sürdüğünü belirtti. Lomidze, “Bildiğimiz kadarıyla Rus heyetin Türkiye’deki durumu yerinde görmek için yapacağı ziyaretin tarihi bu hafta belli olacak.” diye konuştu.

Mayıs sonunu işaret etti

Uçuşların tekrar normale dönmesi için takvimin bu ay belli olabileceğine işaret eden Lomidze, “Şu anda tahmin yapamayız. Ancak mayıs sonu gibi turistik uçuşların ne zaman başlayacağına yönelik bir takvim konusunda daha elle tutulur bilgilere sahip olabiliriz. Rus turistler sabırsızlıkla Türkiye’nin haziranda açılmasını bekliyor.” ifadelerini kullandı.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, 12 Nisan’da yaptığı açıklamada, Türkiye ile Rusya arasındaki normal ve charther uçuşların 15 Nisan-1 Haziran'da sınırlandırma kararı alındığını açıklamıştı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, dün Moskova’da yaptığı açıklamada, Türkiye’nin hava trafiğinin tekrar açılmasıyla ilgili taleplerinin Rusya tarafından olumlu karşılandığını belirterek, “Sadece yerinde gözlemleyip nihai kararı vermek için biraz süre istediler.” ifadesini kullanmıştı.



Bu Haber 19.05.2021 - 10:07:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Sıtkı gedik 22.05.2021 - 10:43

    Eğerki biz gelsinler diye uğraşırsak değere biniyor ve bizden istediklerini alıyorlar!bırakın gelmesinler yalvarmayın yaaa almayın ülkeye bırakın onlar yalvarsın zaten pandemi zaten para yok bırakın gelemesinler de göreyim yalvarışları,onlar alıştı birkere ucuz tatil ve ucuz alışveriş,aynı parayı mısırda 3 yıldız otele ödüyorlar ama burda 5 yıldızlıda kalıyorlar.sayın turizm bakanı kendi otelleri olduğu için önce kendi otellerini doldurmakla meşguldür.rahatsız etmeyin.

  • Adem cetiner 20.05.2021 - 09:03

    Nedir bu rus turist sevdasi anlamadim birakin gelmesinler avrupali turistin pesine dusun ...... turizmi bilmeyenler olursa boyle olur husraaan....

  • Onur doğan 19.05.2021 - 01:46

    Üzülerek de söylemek gerekir ki 2021 turizmi BİTMİŞTİR. Hiç umuda kapılmayın önleminizi alın. Sayın cumhurbaşkanı ve dışişleri bakanımız olaya derhal ve bizzat el koymazlarsa Türkiye için rus turzmi bitmiştir. Ve yine sayın turizm bakanının girişimleri ile bu iş OLMAZ OLMAYACAK. Bekleyelim görelim derlerse Ağustos 15 den önce rusya uçuşları açmaz.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.