Maya Lomidze: Avrupa’yı ziyaret eden Rus turist sayısı 50 bini geçmedi

Maya Lomidze: Avrupa’yı ziyaret eden Rus turist sayısı 50 bini geçmedi

Rusya-Ukrayna savaşının ardından ABD ve AB ülkeleri tarafından uygulanan yaptırımlar nedeniyle 2022 yılında Rus turistlerin Avrupa’ya gidişlerinde büyük bir düşüş yaşandığı belirtiliyor.


Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, 2022 sonuçlarına göre Rusya’dan Avrupa’ya turist akışının geçtiğimiz yıl ve pandemi öncesi 2019 seviyelerinden yüzde 95 daha düşük olduğunu söyledi.

St. Petersburg’da düzenlenen turizm fuarı Travel Hub’da konuşan Lomidze, Rusya’dan Avrupa’ya giden turist sayısının birkaç bin kişiyi geçmediğine vurgu yaparken, “Yaptırımlarla hava sahasının kapatılması sonucu direkt uçuşların olmaması, aktarmalı uçuşların maliyetinin yüksek olması ve Rus bankalarının verdiği kredi kartlarının yurt dışında geçmemesi, Rusların Avrupa tatili taleplerini sınırlıyor. Bu yıl Avrupa ülkelerini ziyaret eden Rus turist sayısının 50 bini geçmeyeceğini söyleyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Turist trafiğinde en büyük düşüşün yaşandığı ülkeler arasında İspanya, İtalya, Fransa ve İngiltere’nin yer aldığına dikkat çeken ATOR Başkanı, tüm zorluklara rağmen yine de Avrupa ülkelerine gitmeyi tercih eden turistlerin Helsinki, İstanbul ve Dubai üzerinden Avrupa ülkelerine uçtuğunu sözlerine ekledi.



Bu Haber 12.12.2022 - 10:22:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.