Maya Lomidze açıkladı: Son 2 yılda Rusya’da paket tur fiyatları ne kadar arttı?

Maya Lomidze açıkladı: Son 2 yılda Rusya’da paket tur fiyatları ne kadar arttı?
Pandeminin başlangıcından bu yana Rusya’da paket turların fiyatında ne kadar artış yaşandığı açıklandı.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) İcra Direktörü Maya Lomidze, salgının başlangıcından bu yana 2 yıl içerisinde yurtdışı tur fiyatlarının yüzde 20 ila 60 oranlarında arttığını açıkladı.

Ocak ayı sonu rezervasyon verilerine göre, son iki yıl içerisinde 10 gün süren iki kişilik yurt dışı tatil turu maliyetlerinde yüzde 60’lara varan artış meydana geldiğini söyleyen Lomidze, aynı zamanda yeni yıl dönemi turlarına kıyasla, bu ay sonu tatil turlarında önemli ölçüde düşüş yaşandığını da ekledi.

GazetemRu’da yer alan habere göre, “Ocak ayı sonu her yön için yurtdışı tatil turu maliyetlerinde çoğu destinasyon için yüzde 20, hatta yüzde 100’e varan düşüş söz konusu” diyen ATOR Başkanı, öte yandan 2021 sonbaharındaki yurtdışı tatillerinin şimdi olduğundan ortalama yüzde 10 daha ucuz olduğunu da kaydetti.

Rusya Federal İstatistik Servisi (Rosstat) tarafından paylaşılan haftalık enflasyon raporuna göre, Aralık 2021 döneminde Türkiye’ye yapılan tatil turu maliyetinin aylık bazda yüzde 36,4 düşüş gösterirken, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tatil fiyatları bir önceki aya göre yüzde 11,1 ucuzladı.

Rosstat, daha önce 23 Kasım-29 Kasım 2021 haftası içinde Türkiye’ye yapılan tur maliyetinin bir önceki haftaya göre yüzde 55,18 arttığını bildirmiş, yılbaşı öncesi yükselen tatil turu fiyatlarının haftalık enflasyona en olumsuz etkiyi yaptığını bildirmişti.

16 Kasım-22 Kasım 2021 haftasında Türkiye’ye tur fiyatlarındaki artış yüzde 4,7 olurken, Kasım 2021’de Türkiye’ye yapılan turların maliyetinde bir önceki aya göre 1,6 kat artış gözlemlendiği, yılın başından bu yana ise Türkiye’ye seyahat fiyatlarının yüzde 89,3 arttığı kaydedildi.

TELEGRAM



Bu Haber 20.01.2022 - 09:52:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.