Maya Lomidze açıkladı: Rusya'da tur satışları ne kadar düştü?

Maya Lomidze açıkladı: Rusya'da tur satışları ne kadar düştü?

Rus Tur Operatörleri Birliği İcra Direktörü Maya Lomidze, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle paket tur satışlarında büyük düşüş yaşandığını açıkladı.


Rusya'nın Ukrayna'ya dönük askeri operasyonu turizm sektörüne büyük darbe vurdu.

Harekat sonrası batılı devletlerin uyguladığı ambargolar, uçuş ve uçak yaptırımları nedeniyle sektörün büyük darbe aldığı ülkede, paket tur satışlarında büyük düşüş yaşandığı kaydedildi.

Gazetem.Ru'da yer alan habere göre MITT Moskova Fuarında gazetecilere konuşan Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR) İcra Direktörü Maya Lomidze, Rusya genelinde yeni rezervasyonların geçen yılın şubat ayı başındaki hareketlenmeden sonra jeopolitik gerilim ve rubledeki değer kaybı sonucu mart itibariyle yüzde 50’den fazla düştüğünü belirtilirken, “Yabancı destinasyonlara paket tur satışları da yüzde 90’dan fazla düşüş yaşadı” diye konuştu.

Daha önce Rusya’nın en büyük tur operatörlerinden Intourist’in basın servisi, mevcut koşullarda Rusya’daki tur taleplerinin devletin iç turizmi canlandırmak için sunduğu turizm geri ödeme programı sayesinde 2021 baharında rekor seviyelere ulaşabileceğini bildirmişti.

Uzmanlar, birçok ülkenin Rusya’ya hava sahasını kapatması, uçakların alıkonulma riski ve rublenin büyük değer kaybı nedeniyle Rusların yurtdışı turistik aktivitelerinin düşük olacağını düşünüyor.



Bu Haber 18.03.2022 - 08:36:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.