Maske zorunluluğu kalktı, müzik yasağı devam ediyor

Maske zorunluluğu kalktı, müzik yasağı devam ediyor

Bilim Kurulu toplantısı sonrası kapalı alanlarda maske kullanma zorunluluğu kaldırılırken, 12’den sonra müzik yasağı yine kaldırılmadı.


Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapalı mekanlarda maske zorunluluğunun tümüyle kaldırıldığının açıkladı. Ancak gece 12'den sonra müzik yasağına ilişkin yine bir karar çıkmadı, sanatçıların çağrısı sonuçsuz kaldı.

Alınan karar göre sadece toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına, vakalar 1000'in altına düşene kadar bir müddet daha devam edilecek. Öte yandan, Bilim Kurulu'nun bundan sonra olağanüstü bir durum olmadıkça toplantı yapmama kararı konusunda uzlaştığı açıklandı.

Müzik yasağı unutuldu

Salgına yönelik birçok yeni kararın açıklandığı Bilim Kurulu toplantısında, pandeminin başından beri devam eden 'gece 12'den sonra müzik yasağına' ilişkin bir karar çıkmadı. Sanatçıların, müzisyenlerin, mekan sahiplerinin çağrıları yine yanıtsız kaldı.

Süleyman Soylu ‘değerlendireceğiz’ demişti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 3 Mart 2022'de yaptığı konuşmada müzik yasağına ilişkin "Kültür Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığımızla konuyu değerlendireceğiz" diye konuşmuştu.

Soylu, 22 Nisan'da NTV'de katıldığı canlı yayında ise "Pandeminin sonu gibi gözüküyor. Sağlık, Kültür ve Turizm, İçişleri Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ortak çalışma yapıyoruz. Çalışmanın sonucunu kamuoyu ile paylaşacağız. Ses, desibel nasıl olacak? Teknik ekiplerimiz çalışıyor bize bir öneri getirecekler. Bu öneriyi değerlendireceğiz" ifadelerini kullanmıştı.



Bu Haber 26.04.2022 - 21:35:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.