Marmaris’teki orman yangınında üçüncü gün

Marmaris’teki orman yangınında üçüncü gün

Marmaris’te başlayan yangını söndürme çalışmaları üçüncü gününde devem ediyor.


Muğla'nın Marmaris ilçesi Bördübet Mahallesi’nde salı akşam saatlerinde başlayan yangın üçüncü gününde devam ediyor

Orman Genel Müdürlüğünün açıklamasına göre bölgede toplam 14 uçak, 27 helikopter, 2604 personel, 253 arazöz, 26 su tankeri ve diğer kamu araçları ile toplam 598 araç, 17 OGM dozeri olmak üzere 53 iş makinesi, emniyet ve jandarmaya ait 20 TOMA görev yapıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da "İlk kez TSK envanterinde bulunan, bir kerede 7-10 ton su atan Chinook helikopterleri de şu anda görev başındadır. Yangının çıkış nedeni ile ilgili açıklamayı yakın bir zaman dilimi içinde gerçekleştireceğiz. Yangının nasıl çıktığına dair bir tespitimiz ve kimliğimiz var" şeklinde konuştu.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise yaptığı açıklamada yaklaşık 3 bin 500 futbol sahasına eşdeğer olan 2 bin 884 hektar alanın yandığını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi Salı günü saat 11.00 sıralarında yangının büyük oranda kontrol altına alındığını açıklamıştı. Ancak bu açıklamadan sonra da genişleyen yangın özellikle Değirmenyanı Mahallesi’nde bazı evleri tehdit etti. Bölgeden tahliye edilen vatandaşlar için harekete geçen Marmaris Ticaret Odası irtibat numaraları vererek bazı otelleri hazır ettiklerini duyurdu.

Sözcü’de yer alan habere göre, ekipler gece boyunca söndürme çalışmalarına katılırken alevlerin Marmaris-Datça karayoluna inmemesi için yoğun çaba harcandı. Rüzgarın etkisiyle gece boyunca genişlemeye devam eden yangına sabahın ilk ışıklarıyla havadan müdahale yeniden başladı.



Bu Haber 23.06.2022 - 13:12:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.