Marmaris’te orman yangını söndürülemiyor

Marmaris’te orman yangını söndürülemiyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.


Muğla'nın Dalaman ilçesindeki orman yangınından sonra akşam saatlerinde Marmaris’in Hisarönü Mahallesinde, 20.00’de Bördübet Mevkii ve Küfre Koyu ile bu iki bölgenin ortasındaki 3 noktada aynı anda başlayan orman yangınları devam ediyor.

Yangın gece boyunca devam etti. Havanın kararmasıyla havadan müdahale durdurulurken, günün ilk ışıklarıyla beraber havadan müdahale yeniden başladı.

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, orman yangınına yönelik çalışmaları incelemek üzere bölgeye hareket etti.

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci 144 arazöz, 13 dozer, 576 personelle teyakkuz halinde yangına müdahale edildiğini belirtirken, Marmaris Belediye Başkanı Oktay rüzgarın oldukça şiddetli olduğunu söyledi.

Öte yandan AFAD, bölgede devam eden çalışmalarda, 592'si OGM personeli olmak üzere toplam 1393 personel, 338 araç ve 35 iş makinası ve FAD Mobil Koordinasyon TIR’ı ile 2 adet mobil baz istasyonunun bölgeye sevk edildiğini açıkladı.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma ise devam ediyor. İlk belirlemelere göre yangının 3 ayrı noktada aynı anda çıktığı, bu durumun da sabotaj ihtimalini artırdığı öne sürüldü.

22.06.22 - 10.00-Uçak ve helikopterlerin yoğun sorti yapması sonrası alevler şiddetini azaltırken yanan saha yoğun duman altında kaldı. Bördübet mahallesinde başlayan ve bir ucu Hisarönü körfezi, diğer ucu Değirmenyanı mahallesine kadar ulaşan yoğun duman nedeniyle görüntü mesafesi azaldı.

22.06.2022 - 11.00-Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci: Marmaris'teki orman yangını büyük ölçüde yangın kontrol altına alındı diyebiliriz

22.06.2022 - 12.00-Orman Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada,  20 helikopter ve 14 uçak ile 200 hektarı aşkın alanı etkileyen yangını kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir. Orman ekiplerimizin canları pahasına mücadele ettiği Marmaris yangınının kontrol altına alınmasında sona yaklaşıldı” ifadeleri kullanıldı.



Bu Haber 22.06.2022 - 09:44:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.