Marmaris'te de orman yangını, alevler otelleri de tehdit ediyor

Marmaris'te de orman yangını, alevler otelleri de tehdit ediyor
Türkiye'nin sahil bölgeleri peş peşe çıkan yangınlarla sarsılıyor. Manavgat'ın ardında, Marmaris, Didim Akseki, Milas'ta da yangınlar çıktı...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan büyük yangın sonrası, sahil kesiminde başka bölgelerden de peş peşe yangın haberleri geliyor.

Dün Adana, Osmaniye ve Mersin'de çıkan orman yangınlarını, bugün de yeni yangınlar takip etti.

Marmaris ve Didim'de de yangın

Antalya'nın Akseki ilçesinde ve Marmaris'te de orman yangınları çıktı. Ayrıca, Didim'in İmbat Koyundan da yangın başladığı sosyal medyaya düştü. Twitter'da konuya ilişkin videolar paylaşılıyor.

İçmeler girişindeki Siteler Mahallesi'nin hemen üst kısmında orman yangını başladı. Hızla büyüyen ve yerleşim yerleri ile otellere 100 metreye yaklaşan alevlere ekipler, havadan ve karadan müdahale ediyor.

Antalya, Mersin, Adana ve Osmaniye’de orman yangınları ile mücadele devam ederken bir yangın haberi de Muğla Marmaris’ten geldi.

Kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda saat 13.00 sıralarında çıkan yangın, kuru otlar ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Yerleşim yeri ve otellere 100 metre mesafedeki yangın bölgesine 1 helikopter, 7 arazöz ve su tankerleri ile çok sayıda orman işçisi sevk edildi.

Yerleşim yerlerini tehdit eden yangınla ilgili açıklamama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli “Marmaris’teki orman yangınına 30 arazöz, 5 helikopter, 1 uçakla müdahale ediyoruz. Dualarımız ormanın kahramanlarıyla” dedi.

Milas’ta çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

Milas ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın söndürülmeye çalışılıyor. Bodrum ilçesi sınırlarına yakın Meşelik Mahallesi’ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi yangın söndürme ekipleri sevk edildi.

Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.



Bu Haber 29.07.2021 - 15:40:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.