Marmaris ve Fethiye de mercek altında

Marmaris ve Fethiye de mercek altında

Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın Muğla genelinde 3 bin 200 kaçak yapı tespit ettiği ve belediyelere ''yıkın yoksa biz yıkarız'' dediği belirtildi.


Bodrum kıyılarında bin 161 yapının yer aldığı 8 projenin imara aykırı olduğu gerekçesiyle mühürlenmesinin ardından, Muğla genelinde lüks villa ve otel projelerinin yanı sıra şehrin farklı bölgelerinde yapılan 3 bin 200 kaçak yapının tespit edildiği ve Bakanlığın belediyelere ''yıkın yoksa biz yıkarız'' dediği belirtildi.

Belediyelere son bir ikaz yazısı daha yazıldı

Bakanlık yetkililerinin verdiği bilgiye göre son 1 yılda tespiti yapılan bu yapılar için belediyelere birkaç kez ikaz yazısı gitti. Verilen sürelere rağmen 3 bin 200 kaçak yapıdan az bir kısmının yıkıldığını belirten yetkili, “Dönem dönem bu kaçak yapılar için tebligatlar belediyelere iletilmiş ve yıkımı istenmişti. Ancak istenen sonuç alınmadığını görüyoruz. Sahadaki arkadaşlarımız hepsini tespit etti. Belediyelere son bir kez daha uyarıda bulunduk ve ‘bunları yıkın’ dedik. Yıkım olmazsa biz yıkacağız. İmar barışını fırsat bilerek yapılan bu kaçak inşaatların hiçbirine izin verilmeyecek. 1 ay içinde bu süreç tamamlanacak” dedi.

İmar barışı sonrası yapılan inşaatlarda af söz konusu olmaz

Bodrum’un yanı sıra il genelinde teftişlerin sürdüğünü belirten yetkili Marmaris ve Fethiye’nin de mercek altına alındığını ifade etti. Hem büyük gayrimenkul firmaları tarafından geliştirilen projelerde hem de küçük çaplı inşaatlarda denetimlerin arttığını belirten yetkili, “Projenin belli yerinde imara aykırılık varsa firma gerekli yıkım ya da düzenlemeyi yapıp yoluna devam edebilir. Ancak imar barışı düzenlemesi sonrasında yapılan inşaatlarda af söz konusu olamaz” dedi. Yetkili, projeyi yapanlar ile birlikte gerekli izinleri verenlere de gerekli her türlü cezai işlem yapılacağını sözlerine ekledi.



Bu Haber 22.08.2019 - 10:28:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.