Marmaris sezonun ilk turistlerini ağırlamaya başladı

Marmaris sezonun ilk turistlerini ağırlamaya başladı

Marmaris 2022 yılının ilk turistlerini ağırlamaya başladı.


Ana pazarı İngiltere olan Marmaris’te pazar çeşitliliğini artırmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı Avrupa ülkelerinde tanıtımlarına ağırlık verdi. Marmaris 2022 yılının ilk turistlerini ağırlamaya başladı. Bazı otellerde doluluk oranı yüzde 60’lara ulaşırken, çoğunluğu İngiltere, İsrail, Belçika ve İranlı olan turistler Marmaris’e gelmeye başladı.

“Hedefimiz 2019 doluluk oranına ulaşmak”

Beş yıldızlı bir otelin rezervasyon Müdürü Ali Başlı, 14 Martta İranlı turistlerin, 27 Martta ise İngiliz turistlerin gelmesiyle otelin yüzde 60 doluluk oranına ulaştığını söyledi. Hedeflerinin 2019 doluluk oranlarına ulaşmak olduğunu vurgulayan Başlı, İngiltere’nin yanında Avrupa ülkelerinden Romanya, Bulgaristan, Sırbistan pazarları için de görüşmeler yapıldığını aktardı. Başçı’nın verdiği bilgiye göre Ortadoğu pazarına da ciddi bir rezervasyon talebi var.

“Rezervasyonlarda artış var”

Yılın 12 ayı açık olan otellerden birinin işletmecilerinden Ümit Kızıl ise Mayıs, haziran sezonunda rezervasyonlarda artışlar olduğunu belirterek bayram öncesi rezervasyon için iç pazardan da talep olduğunu aktardı. Ümit Kızıl ayrıca yeni sezondan umutlu olduklarını söyledi.



Bu Haber 08.04.2022 - 09:15:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.