Manavgat’taki otel ve golf sahası planına itirazlar büyüyor

Manavgat’taki otel ve golf sahası planına itirazlar büyüyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Manavgat-Ulualan için yaptığı imar planı tadilatına dönük itirazlar artıyor.

Manavgat’ın Ulualan bölgesindeki 3 bin dönümlük araziye golf sahalı 4 otel yapılmasına ilişkin imar planı tadilatına bir itiraz da İYİ Parti’den geldi.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, söz konusu planı halka sorulmada, rant amacıyla yapıldığını ileri sürdü.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un cevaplaması istemiyle bir soru önergesi veren Hasan Subaşı, kararın yanlış olduğunu belirtti. Subaşı, ‘’Malın asıl sahipleri Manavgatlıların görüş ve itirazlarına hiç değer vermeden, üstelik Manavgat Belediyesi’nin aynı alanda yaptığı proje ve planlamayı yok sayması, ancak Ak Parti Hükümetinin usulü ve aldıkları talimatın gereğidir’’ dedi.

Soru önergesinde Hasan Subaşı Bakan Ersoy'a şu soruları yöneltti:

1. Ulualan imar değişikliğinin durdurulması için yapılan resmi başvurulara Bakanlığın cevabı nasıl olmuştur?

2. Bölgenin yerel halka katkı sağlayacak ve sahilden yararlanacağı projelere ayrılması ve planlanması konusunda çalışmanız yok mudur? Yeni çalışma ve planlamalarınız varsa bunlar nelerdir?

Daha önce CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak'da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un yanıtlamsı istemiyle bir soru önergesi vermişti.

Tüm siyasi partiler plana karşı birleşti

Bakanlığın Ulualan'daki planlamasına bir itiraz da Uluslan Koruma Platformu'ndan geldi. Ulualan Koruma Platformu'nda Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in yanı sıra Ak Parti Manavgat İlçe Başkanı Yusuf Halimoğlu, CHP Manavgat İlçe Başkanı Aliye Coşar, MHP İlçe Başkanı Noman Enhoş, İYİ Parti İlçe Başkanı Hatice Avcı, Saadet Partisi İlçe Başkanı İlhami Demiral, BBP İlçe Başkanı Mesut Alkan, DSP İlçe Başkanı Hüseyin Cin de destek veriyor.

Basın açıklaması yaptılar

Çevre haberleriyle tanınan Yusuf Yavuz'un kendi sitesinde yayınladığı habere göre Ulualan Koruma Platformu’nun ortak açıklamasında, Manavgat’ın geleceği olan Ulualan bölgesinin henüz yapılaşmamış olduğuna dikkat çekilerek ilçe belediyesi ve halkın burayı 50 yıldır gözü gibi koruduğu kaydedildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca 30 Aralık 2018 tarihinde onaylanan ve yaklaşık 3 bin dekarlık alanın, 3 tanesi konaklamalı ve 750’şer dekar,  1 tanesi de konaklamasız 550 dekar olmak üzere dört ayrı parça halinde sadece ‘Golf Alanı’ kullanımlarına tahsis edilecek şekilde planlandığına dikkat çekilerek, şöyle denildi: “Manavgat halkı olarak, 2019 yılında konuyla ilgili yaptığımız toplantılar sonrasında Ulualan’da golf alanlarını istemediğimizi, buranın daha işlevsel bir şekilde planlanması gerektiği isteğimizi Manavgat Belediye’miz aracılığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na iletmemize rağmen, görüşlerimiz dikkate alınmamış, golf alanları planlamasına devam edilmiştir. Söz konusu imar planına Manavgat Belediyesi başta olmak üzere ilgili STK ve kurumlarca yapılan tüm itirazlar da aynı şekilde bakanlıkça reddedilmiştir.

‘Ulualan'ı korumaya kararlıyız

Biz Manavgat halkı olarak kentimizin sahibiyiz, Ulualan’ı korumaya kararlıyız. Bu açıklamayı yaparken de bizler; insan olmanın yanı sıra Manavgat’a gönül ve emek verenler olarak, çocuklarımızın geleceğinin planlanacağı Ulualan’ın golf alanları yapılarak işlevsiz hale getirilmesine karşıyız ve bu konuda bireysel ya da kurumsal tepki vermekten uzak durulmaması gerektiğine inanıyoruz. Bu tepkimiz salt siyasi bir tepki olarak değil, aklımızın, vicdanımızın ve ortak mirasımıza, kentimizin değerlerine saygı merkezine kurulmuş bir dilin dışa vurum şeklidir. Amacımız ayak direme, cephe oluşturmak, birilerini karşımıza almak değildir. Amacımız el birliğiyle, önemli kabul ettiğimiz bu konuyu yetkili mercilere taşıyabilmektir.”

Başkan Sözen: Geleceğine sahip çıkan bir kentiz

Ulualan Koruma Platformu, projenin yapılmak istendiği bölgede bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına destek veren Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen ise “Bizler geleceğine sahip çıkan bir kentiz. 200 tane 5 yıldızlı oteli barındıran bir Manavgat’ın geleceği için buradayız. 250 bin bakanlık belgeli yatak kapasitesiyle, Türkiye’nin turizmdeki en büyüğü olan Manavgat için hepimiz buradayız. Böylesine güzel bir kente hiç birimiz zarar vermek istemeyiz. Amacımız bu güzel değerlere bir kat daha katkı yapmak. Dünya çapında konuşulan bir kent oluşturabilmek. Hayal ettiğimiz Manavgat’ı ortaya koyabilmenin en önemli ayaklarından bir tanesi de Ulualan mevkiidir” dedi.



Bu Haber 05.06.2020 - 12:46:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.