Malta önlemleri açıkladı, 1000 euro para cezası getirdi

Malta önlemleri açıkladı, 1000 euro para cezası getirdi
Malta, koronavirüs salgını nedeniyle aldığı önlemleri açıkladı. Önlemler çerçevesinde, ülkeye gden her ziyaretçi 14 gün karantinada tutulacak. Önlemlere uymayanlar ise 1000 euro para cezasına çarptırılacak.

Malta, koronavirüs salgını nedeniyle hava ve deniz yolu ile ülkeye giden tüm ziyaretçileri 14 gün karantinada tutacak. Malta Başbakanı Dr. Robert Abela, bu süreçte gezginlerin ülkeye giriş yapmalarının, karantina altında kalmayı kabul ettikleri anlamına geldiğini ve bu karar kapsamında da 14 gün boyunca kalmayı seçtikleri konaklama birimlerinden (otel, kruvziyer, hostel vs.) ayrılmamaları gerektiğini söyledi.

Ayrıca Malta'ya henüz giriş yapan ya da 14 günden az kalan ziyaretçiler hakkında alınan tedbirleri de açıklayan Abela bu kişilerin herhangi bir corona semptomu geliştirmemeleri durumunda ülkeden ayrılmakta serbest olduklarını da sözlerine ekledi. Açıklamalarına okula gitmeyen çocuklarla ilgili ricasıyla devam eden Başbakan ebeveynlerden çocuklarının sağlığı için onları bu dönemde çocuk parkı gibi toplu oyun alanlarından uzak tutmalarını rica etti.

Bir sonraki duyuruya kadar yürürlükte kalacak bu kararları ihlal edenlere her ihlal için 1.000 Euro'luk para cezasının uygulanacak olması da ülkede koronavirüs kapsamında alınan kararlardan bir diğeri oldu.

Tün dünyayı etkisi altına alan ve her geçen gün yayılım alanını genişleten koronavirüs ile ilgili alınan önlemler anlatılırken konuşan Sağlık Bakanı Fearne ise insanların özellikle taksi şoförlerinin ve toplu taşımayla seyahat eden insanların yurt dışından gelen kişilerden virüs kapma noktasında endişeli olduklarını ve Malta’nın da alınan tüm önlemler neticesinde bu endişeyi minimize etmeyi hedeflediğini söyledi.

Malta’da Alınan Diğer Corona Önlemleri

• Artık otobüslerde ayakta duran yolculara izin yok. Yani otobüsteki koltuklar dolduğunda şoförler yeni yolcu alamayacaklar.

• Gozo Kanalı’nda gezintiye çıkmak isteyenler tekneye binmeden önce sağlık taramasından geçecekler.

• Havaalanına ya da deniz limanına gelen ve hastalıkla ilgili semptomların görüldüğü kişiler derhal izole edilecekler.

• Panikle hızlı tüketime izin verilmeyecek. Yani vatandaşın yaptığı alışveriş miktarının her zamanki kadar olmasına dikkat edilecek.

• Halkın hastanelere doluşmasını önlemek için bazı konsültasyon testleri internet aracılığıyla yapılacak.

İngiltere ile İlgili Kararlar

Malta Hükümeti tarafından alınan ve özellikle İngiliz vatandaşlarını ilgilendiren karar uyarınca Malta Turizm Otoritesi İngiltere'nin yakında Malta'yı ziyaret etmeyi planlayan kişilerle ilgili ülkedeki ticari ortaklarından bilgi, tavsiye ve rehberlik beklediği belirtildi.



Bu Haber 14.03.2020 - 10:11:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.