Mallorca'da eğlence merkezlerinin bulunduğu 3 cadde kapatıldı

Mallorca'da eğlence merkezlerinin bulunduğu 3 cadde kapatıldı
Blear Adaları hükümeti, Mallorca Adası'nda eğlence merkezlerinin bulunduğu 3 caddeyi 15 Temmuz'dan itibaren kapatma kararı aldı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

İspanya'ya bağlı özerk Balear Adalarını oluşturan 7 adadan biri olan Palma de Mallorca'da eğlence merkezlerinin bulunduğu üç cadde halka kapatıldı.

Gece yaşamının kalbi durumundaki 3 cadde kapatıldı

Mallorca'ya giden tatilcilerin fiziki mesafe ve maske gibi Covid-19 kısıtlamalarına uymaması nedeniyle; Magaluf'taki Calle Punta Ballena, Calle Miquel Pellisa ve Calle del Pare Bartomeu Salvà caddeleri halka kapatıldı. Söz konusu üç cadde, Mallorca'da gece hayatının en yoğun yaşandığı bölgeler olarak biliniyor.

Özerk Balear Adaları yönetimi, söz konusu caddelerin güvenli bir şekilde başlatılan turizmi tehlikeye sokabileceği için kapatıldığını açıkladı.

Balear Adaları son 14 günde 100 bin kişide 4.78 vaka ile İspanya'nın son derece altında bir yayılma hızı gösterdi. İspanya ortalamasına göre 100 bin kişideki vaka sayısı 14.8 iken, bu oran Almanya'da 6.8.

Balear Adaları hükümeti işi şansa bırakmıyor

Veriler Mallorca'da durumun tehlike arz etmediğini gösterse de, Balear Adaları hükümeti özerk bölgenin en büyük ekonomik gelir kaynağı turizm sektörünü hiçbir şekilde riske atmak istemiyor. Herhangi bir yeni salgının turizme çok ciddi bir darbe vuracağını belirten hükümet yetkilileri, alkole bağlı anti-sosyal turizmi ortadan kaldırmaya ve güvenli turizmi teşvik etmeye kararlı olduklarını ifade etti.



Bu Haber 16.07.2020 - 10:30:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.