Mahkemeden valiz kaybeden hava yolu şirketi için emsal karar

Mahkemeden valiz kaybeden hava yolu şirketi için emsal karar
İstanbul’dan Estonya’nın başkenti Tallinn’e giden yolcunun valizini kaybeden hava yolu şirketi haksız bulundu. Tüketici mahkemesi kayıp valiz için şirketin ödeme yapmasına hükmetti. Karar, emsal niteliği taşıyor...


Geçen yıl 7 Mayıs günü İstanbul’dan Tallinn’e uçan bilişim uzmanı Affan Emre Edgü, uçaktan indiğinde valizinin kaybolduğunu öğrendi. İstanbul dönüşü tekrar şirket ile temasa geçen Edgü valizde bulunan eşyaların değerinin 980 TL olduğunu belirtti. Şirket, Edgü’ye 1500 lira ödemeyi teklif etti. Ancak Edgü şirketin teklifini kabul etmeyerek yargı yoluna gitti.

 
5 BİN LİRALIK ALACAK DAVASI
 
Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, davalı şirket aleyhine Bakırköy Tüketici Mahkemesi’nde 5 bin liralık alacak davası açıldı. Mahkemenin ‘kesin’ olarak verdiği karara göre şirketin, Edgü’ye 1500 lira ödemesine hükmedildi. Dava masrafları da şirketin üstüne bırakıldı. Kararla birlikte karara konu olan tutar tahsil edildi.
 
KARAR EMSAL NİTELİKTE
 
Karara ilişkin değerlendirmede bulunan Affan Emre Edgü’nün avukatı Av. Mehmet Emin Şentürk şunları söyledi:

“Hava yolu şirketinin yolcu ve bagaj taşıma genel şartları ile uluslararası hava taşıma sözleşmelerine aykırı ayıplı hizmet sağlandığı gerekçesi ile Bakırköy Tüketici Mahkemelerine tazminat davası açtık.
 
Davamız ile haklılığımız kabul görmüş ve bu konuda emsal oluşturabilecek bir karar ile taşıyıcı tarafından verilen taşıma hizmetinin Tüketicinin Korunması Kanununa göre ayıplı olduğu ve davacının, kanunun 14’üncü maddesine göre tazminat talebimizin kabulüne karar verildi. Hukuken, kayıp bagaj ve hasarlı bagaj sonucu, yolcuların hava yolu şirketlerinden maddi ve manevi tazminat talep etmek hakları bulunuyor.”


Bu Haber 30.07.2018 - 09:49:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.