Maduro’dan açıklama: Darbeyi bozguna uğratacağız

Maduro’dan açıklama: Darbeyi bozguna uğratacağız
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Venezuela’ya karşı darbenin Beyaz Saray’da planlandığını açıkladı. Darbeyi bozguna uğratacaklarını kaydeden Maduro, “Venezuela halkı darbeye izin vermeyecek, Bolivarcı Ulusal Silahlı Kuvvetler darbeyi önleyecek. Barışın galip geldiğini göreceğiz” açıklamasında bulundu.

Maduro, ABD’den ya da Avrupa’dan gelecek herhangi bir emperyalist müdahaleye boyun eğmeyeceklerini ifade etti.

ABD'DEN MUHALEFETE 20 MİLYON DOLAR DESTEK

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Venezuela’da muhalefete 20 milyon dolarlık destek açıklamasında bulunduğunu kaydeden Maduro, ABD’nin bu parayı darbe için ayırdığını söyledi.

Maduro, Venezuela’nın bağımsızlığı için mücadele konusunda çok önemli bir dönemden geçtiğini belirterek Venezuela’ya karşı dünya genelinde büyük bir yanlış bilgi ve manipülasyon kampanyası olduğunu dile getirdi.

'ABD İLE EKONOMİK İLİŞKİLER SÜRECEK'

ABD ile diplomatik ilişkilerini kestiklerini hatırlatan Maduro, iki ülke arasında ekonomik ilişkiler dahil diğer ilişkilerin ise devam edeceğini söyledi. Bir gazetecinin ABD ile diplomatik ilişkileri kesmesinin petrol ticaretini etkileyip etkilemeyeceği yönündeki sorusuna yanıt veren Maduro, "ABD ile ilişkilerimiz çok yönlü. Biz, ABD hükümeti ile diplomatik ve siyasi ilişkilerimizi kestik. Ancak diğer ilişkilerimiz devam edecek. Eğer patates almak isterlerse, patates satarız. Petrol almak isterlerse petrol. Eğer hiçbir şey satın almak istemezlerse de satmayız" dedi.

ULUSAL DİYALOG ÇAĞRISI

ABD’nin iyi ilişkiler istememesi durumunda Venezuela’nın da kendi planı olduğunu dile getiren Maduro, kendisini “geçici devlet başkanı” ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido ile diyalog kurmaya hazır olduğunu ifade etti.

“Ulusal bir diyalog istiyorum. Barışa, demokrasiye inanıyorum” diyen Maduro, “Demokrasi, daha fazla demokrasi. Barış daha fazla barış, benim mesajım bu” ifadelerini kullandı.

DEVLET BAŞKANLIĞI ANAYASAL BİR POZİSYON

Maduro “Venezuela’nın devlet başkanlığı halkın egemenliğiyle, halk tarafından seçilen bir pozisyondur. Anayasanın 5. Maddesi bunu tanımlar: Egemenlik halka aittir” diye konuştu.

Darbeyi yenmek için Bolivarcı Anayasa'ya sıkı sıkıya bağlı olduğunu dile getiren Maduro, demokratik rejimi, hukukun egemenliğini ve sosyal adaleti yıkmaya dönük bu girişimin Bolivarcı Anayasa ile etkisiz hale getirileceğini söyledi.


Bu Haber 26.01.2019 - 14:29:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.