Maaşını alamayan bin 600 Vera Hotels çalışanından kamuoyuna mektup

Maaşını alamayan bin 600 Vera Hotels çalışanından kamuoyuna mektup
Vera Hotels bünyesinde çalışan 1.600 işçi, 2016'dan bu yana maaşlarını alamadıklarını ve mağdur olduklarını belirtiyor. Çalışanlar, şirketin kendilerini sürekli oyaladığını ifade ediyor.



İş verenin OHAL'i bahane ederek maaşlarını ödemediğini iddia eden Vera Hotels çalışanları, yazdıkları mektupla Cumhurbaşkanı'nı, Başbakan'ı ve diğer ilgili kurumları göreve çağırdı.

Mağdur işçiler tarafından kaleme alınan mektupta, şu ifadelere yer verildi:
 
''İnanın nereden başlayacağımızı bilemiyoruz. Çünkü insan verdiği emeğinin, alın terinin karşılığını alamadığından ne yapacağını, nereye gideceğini , kime başvuracağını ve ne söyleyip ne yazacağını bilemiyor.
 
Bizler kafa kafaya verip hiçbir dramatize yapmadan sizlere sesimizi duyurmak , mağduriyetimizi ulaştırmak ve bir destek bulabilmek umudu ile bu mektubu yazmaya karar verdik.

''BİN 600 ÇALIŞAN MAĞDUR''
 
Evet bizler Tentur şirketinin bir otelcilik hizmeti veren kardeş şirketi Vera Hotels grubunda yıllarca çalışan emek veren , 2016 yaz sezonu sonunda sektördeki daralmaları öne sürerek otellerini kapatan ve bu sebeple maaşlarını ve tazminatlarını alamayan yaklaşık 1.600 Vera Hotel ve Tentur mağdurlarıyız.
 
Bu rakamın doğruluğuna her iki şirketin sahibi Sayın Hayri İÇLİ tarafından bir turizm konferansında bizzat söylediğine internet ve basın arşivlerinden rahatça ulaşabilirsiniz.

''3 AYLIK MAAŞ VE TAZMİNATLARIMIZIN ÖDENMESİNİ BEKLİYORUZ''
 
2016 Aralık  ayından itibaren  kısaca 10 aydır içeride kalan 3 aylık (Ekim , Kasım , Aralık 2016 ) maaşlarımız ve tazminatlarımızın ödenmesini bekliyoruz.
 
Bizler çalıştığımız süre boyunca ekmeğini yediğimiz şirketimize güvenerek hiçbir hukuksal sürece başvurmadık.

''ŞİRKETİ KAPATIP BORÇLARINDAN KURTULMAYI PLANLIYORLAR''
 
Bugün ise adeta teklifleri ve oyalamalarından anlaşılacağı üzere, hukuksal sürece başvurmamızı en azından 2 yıl süreceğini bu arada ise şirketin kapanarak mal varlığını elinden çıkararak borçlardan kurtulacağını planlamaktadırlar.
 
Bizlere ise sık sık OHAL ileri sürerek göz korkutma yapmaktalar. Onlara Cumhurbaşkanımızın açıklama yaptığını OHAL sadece terör kapsamı için dediğini hatırlattığımızda ise pişkin pişkin gülerek 'davalar sonuçlanmıyor, ya yüzde 50, ya iki sene, ya da hiç' şeklinde dalga geçmekteler.
 
Bu 10 ay içerisinde tam 4 kez ödeme planı ve pazarlık ile karşımıza çıktılar, hepsi yalan çıktı
 
Vera Hotels piyasaya ve devlete olan borçları nedeni ile oteli açamayacağından Anı Tur ile anlaştı. Oteli kiracı adı altında sözde Anı Tur gerçekte ise birlikte işletmeye başladılar. Böylece Anı Tur piyasada personel temini, satın alma, tedariki konusunda sorunları gidermiş oldu.
 
En son Anı Tur otellerdeki Vera Hotels logolu ne kadar evrak ve malzeme varsa yok ederek Vera Hotels ile alakası olduğunu gizlemek istiyor. Böylece Vera Hotels grubu adını silerek borçların üzerini kapatmak istedikleri anlaşılıyor.

''PARALARI VAR''
 
Bizlere ise en son 5. teklif olarak 2018 ekim ayında bitmek üzere 1 yıllık 5 taksit üzerinden ödeme planı sundular. Peşin almak isteyenlere ise yüzde 50 teklif ettiler. Bu demek oluyor ki paraları var.

BİR ÇALIŞAN CAM PARÇALARI İLE KENDİNİ KESTİ
 
En son geçtiğimiz hafta Antalya Kemer bölgesinde bir oteldeki alacağı yüzünden oteline hakkını almak için giden ve alamadığı için kendisini cam parçası ile kesen Hatice hanımın haberini duymuşsunuzdur. Kendisinden haber alınamıyor , sizlere mektubumuzun başında dramatize yapmadan sesimizi duyurmak istediğimizi yazmıştık, ama şunu bilmenizi isterim bir şeyler yapamazsak bu mağdur arkadaşlarımızdan bu türlü kötü haberler almamız an meselesi.''



Bu Haber 26.08.2017 - 13:29:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • aliveli 27.08.2017 - 10:34

    Bu firmanın davranış şekli ne yazık ki diğer sektör firmalarında da var. Bu sorun bence genel etik sorunu olarak gözüküyor.Yani genel iş yapma etiği ne yazık ki ülkemizde bir çok yatırımcıda oluşmamış durumda. Esasında bunu yapanlar,doğruyu biliyorlar ama,bilerek böyle bir işin içine giriyorlar. Ayrıca sektörde de böyle davranışları cezalandırmayan bir sistem olunca, hiç korkmuyorlar.

  • YELİZ 26.08.2017 - 11:11

    Yıllarda gecesini gündüzüne katarak, sevdiklerini,çocuklarını ihmal ederek, çok zor çalışma olanakları ile bu şirkete para kazandıran turizm emekçileri, bir teşekkür dahi edilmeden kapı önüne konuldukları gibi hak ettikleri emeklerinin karşılığını alabilmek için mücadele ediyorlar. Bu şirkete uzun yıllar emek vermiş tüm arkadaşlarımız adına ilgililere sesleniyoruz, yanımızda olun,yapılan hak ihlaline seyirci kalmayın.

  • Ali 26.08.2017 - 10:36

    Yıllarını ver, ailen için yapmadığın fedakarlıkları yap, insan üstü sabır göster sonuç; keşkelerle dolu bir ruh ve kocaman bir hiç. Devlet büyüklerimizden bu konuya el atmalarını bekliyorum. İnsanların emekleriyle, hayatlarıyla oynamak bu kadar kolay olmamalı. Kısaca yazık oldu bizlere...

  • Turizm çalışanı 26.08.2017 - 09:40

    Bir anıtur klasiği...Mağdur otelci ve mağdur çalışanlar!Ve her defasında mahkemede biten son yenen haklar,alınan veballer...

  • İlknur 26.08.2017 - 04:49

    Cumhurbaşkanı, Başbakan ve ilgili tüm kuruluşları göreve çağırıyoruz. Senelerce bu işletmeye hizmet etmiş emekçiler olarak alın terimizin karşılığı olarak almamız gerekenler yalan dolan ve oyalama ile göz göre göre gasp ediliyor. Sesimize kulak verin duyarsız kalmayın !

  • akif 26.08.2017 - 04:24

    Öncelikle turizm çalışanlarının mağduriyetinin duyurulması konusunda göstermiş olduğunuz hassasiyet için teşekkür ederim. Ben de bu grupta Departman Müdürlüğü yaptım ve ben de hak ettiğim alacaklarımı alamadım. En üzüldüğüm konu yıllarca 5 yldızlı oteller yapmayı marifet sanan zihniyet,o binaların bizler olmadan hiçbir değerinin olmadığını hala anlayamadı. Yıllardan beri sektöre küstürülen ve artık sadece yaz aylarında çalışabilen, en ufak bir krizde kapı önüne konulan biz turizm çalışanları sanırım son temsilciler olacağız. Artık Turizm eğitimi alanlar bile sektöre % 3 düzeyinde katılmakta. Bütün bunların üzerine yıllarca Antalyamıza gelen misafirlere hizmet eden bu kişilerin hak ettikleri alacakları ödenmemekte ve bu konuda ne devletimiz, ne anlı şanlı Turizm Dernekleri yanımızda değiller. Otellerde en ufak bir şikayet olduğunda ortalığı ayağa kaldıran Turizm Bakanlığı, çalışanların hakkını koruyan Çalışma Bakanlığı, Sayın Antalya Valisi, Belediye Başkanı nerdeyseniz bu kişilerin yanında olun.

  • Turizm Çalışanı 26.08.2017 - 02:17

    Bu otel grubunda çalışan birçok arkadaşım vardı.2016 yılında taksit taksit binbir zorlukla maaşlarını alabildiler,en son 31 Aralık 2016 tarihinde son 3 aylık(Ekim,Kasım,Aralık)maaşlarını ve haketmiş oldukları tazminatları ödenmeden işten çıkarıldılar.Otelin kapandığı 31 Aralık 2016 tarihine kadar otel devamlı misafirle doluydu.Şimdi bu insanlar ne yapsınlar?hırsızlık mı yapsınlar?bu insanlar sadece alın terlerinin karşılığını istiyorlar.Kendine ait tapulu 3 adet tesisi olan patron bi zahmet tesislerinden bazılarını satsın da bu emekçilerin paraları ödensin.ÇOK YAZIKKKKKK...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.