Luxin Türkiye'nin bu yılki tarihi belli oldu

Luxin Türkiye'nin bu yılki tarihi belli oldu

Luxin Türkiye, bu yıl 7. defa 11 – 14 Mart tarihlerinde Çırağan Palace Kempinski’de gerçekleştirilecek.


Aida Tours Yönetim Kurulu Başkanı ve Sürdürülebilir Turizm Derneği Başkanı Adviye Bergemann tarafından bu yıl 7. kez düzenlenecek Luxin Türkiye, 11 – 14 Mart tarihlerinde Çırağan Palace Kempinski’de gerçekleştirilecek.

Etkinliğe 40 ülkeden yaklaşık 200 üst düzey katılım bekleniyor. Türkiye’den seçkin otellerin katılımcı olarak bulunacağı etkinlik, başta İzmir ve Kapadokya olmak üzere İstanbul dışındaki lüks destinasyonların da tanıtımı misyonunu üstlenecek.

2019 yılında kişi başı harcama miktarı 670 dolar iken bu rakam 2022’de 820 dolara kadar yükselmiş durumda. Türkiye’nin 2033 yılında turizm gelir beklentisi 135 milyar dolar olarak düşünülüyor. Luxin Türkiye paydaşlarından alınan geri bildirimlere göre organizasyonun Türkiye turizm gelirlerine yıllık katkısı 200 milyon dolar, şimdiye kadarki toplam katkısı ise 1 milyar 200 milyon dolar olduğu düşünülüyor. Etkinliğin 2028 yılına kadar sağlayacağı yaklaşık gelir 10 milyar dolar olarak öngörülüyor.

“Hedeflere ulaşmanın en hızlı yolu lüks tatil tüketicilerinin sayısını artırmak”

Luxin Türkiye organizasyonunun kurucusu, Aida Tours Yönetim Kurulu Başkanı Adviye Bergemann etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

 “Türkiye’nin, dünyanın önde gelen turizm destinasyonlarından biri olarak konumlandırılması misyonu ile hayata geçirdiğimiz Luxin Türkiye, dünyadaki en çok lüks seyahat satın alımını yapan acentelerini, Türkiye’nin en lüks seyahat deneyimleriyle buluşturan bir organizasyon. Luxin Türkiye, içerik, nitelik, program kalitesi, katılımcı otel seçimi, katılan ülke ve acente sayısı göz önüne alındığında Türkiye, Avrupa ve Ortadoğu bölgesindeki öncü, lüks seyahat etkinliği olma özelliğini taşımasının yanı sıra destinasyon odaklı ender organizasyonlardandır. Ülkemizin tarih, kültür, gastronomi, doğal güzellik gibi zenginliklerinin tanıtılması ve lüks turizm payından hak ettiği payı alabilmesi için düzenleniyor.

2028 yılına dair belirlenen hedeflere ulaşmanın en hızlı ve en güvenilir yolu, Türk turizmindeki lüks tatil tüketicilerinin sayısını artırmaktır. Bu 90 milyon turist ve 100 milyar dolar turizm geliri hedeflerine erişmek için kritik bir adım. Gelirlerdeki kişi başına artış eğilimini sürdürmek ve bu ivmeyi artırmak için, ülkemize lüks turizm tüketici kitlesini çekmek büyük önem taşıyor. Turizm gelirleri, Türkiye ekonomisinin yüzde 5,5'ini oluşturmakta ve gelirlerin ihracat gelirlerindeki payı yüzde 24,5'tir. Bu veriler, ülkemiz için turizm gelirlerinin stratejik bir öneme sahip olduğunu açıkça gösteriyor. Planlanan organizasyon, dünyanın farklı bölgelerinden 200 seyahat acentesi kurucusu ve üst düzey yöneticisine, lüks turizm unsurlarını birebir deneyimleme fırsatı sunaca. Bu özel ziyaretçiler, Türkiye'deki turizm olanaklarını deneyimlemek üzere davet edilmiş lüks turizm satıcılarıdır.

Ayrıca ülkemiz 2 kıtaya yayılmış, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, doğa ve gastronomi açısından son derece zengin bir bölgedir. Ülkemizdeki turizm yedi bölgeye yayılmalı ülke pazarlamasından ziyade destinasyon odaklı tanıtımlara ağırlık verilmeli. Bu anlamda birçok şehrimizin adının turizmde daha çok duyulmasını ve bilinmesini arzu ediyoruz.”  

Öte yanda etkinliğin son aşamasında, katılımcıların bir kısmı Kapadokya’da, bir kısmı ise İzmir’de lüks destinasyon ve deneyim turu yapacak.



Bu Haber 07.03.2024 - 09:44:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.