Lütfi Elvan istifa etti, yerine Nureddin Nebati atandı

Lütfi Elvan istifa etti, yerine Nureddin Nebati atandı
2020 yılının kasım ayında istida eden Berat Albayrak’ın yerine Hazine ve Maliye Bakanı olan Lütfi Elvan görevinden istifa etti.

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararında, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın affını istediği (istifa ettiği), yerine ise Nureddin Nebati’nin atandığı belirtildi.

Nureddin Nebati’nin Erdoğan'ın damadı, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a yakınlığıyla bilindiği belirtiliyor.

Nurettin Nebati kimdir?

Nureddin Nebati, 1 Ocak 1964'te Şanlıurfa Viranşehir'de doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Doktora ünvanını aldı.

Tekstil işiyle uğraştı, akaryakıt istasyonu işletmeciliği yaptı. MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu Üyeliğinde bulundu. Halen MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti üyesi olan Nebati'nin, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti, Ensar, TÜGVA, Önder, Utesav üyelikleri bulunuyor.



Bu Haber 02.12.2021 - 08:34:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.