Lüks otel zinciri 300 milyon dolara satıldı

Lüks otel zinciri 300 milyon dolara satıldı
Intercontinental Hotels Group (IHG), Türkiye’de de bir oteli bulunan, otel işletme şirketi Six Senses Hotels Resorts Spas'ın tüm markalarını 300 milyon dolara satın aldığını açıkladı.


TurizmGüncel

Six Senses Hotels Resorts Spas'a ait tüm markalar 300 milyon dolara uluslararası otel zinciri IHG'ye satıldı. Şirket, 2012 yılından bu yana Pegasus Capital Advisors'ın kontrolündeydi.

Satın alma anlaşmasının Six Senses'in tüm markalarını kapsadığı ancak fiziki mülkleri kapsamadığı açıklandı.

50 YENİ KONTRAT İÇİN GÖRÜŞME YAPIYOR

Six Senses'in şu anda 19 tane otel ve tatil köyünü işlettiği, 18 yeni anlaşmanın da imza aşamasında olduğu açıklandı. Şirketin ayrıca, 50 yeni kontrat için de görüşmeleri sürdürdüğü kaydedildi.

IHG'NİN LÜKS PORTFÖYÜNÜN EN TEPESİNDE YER ALACAK

Satın alma ile ilgili açıklama yapa IHG ise, Six Senses'in şirket bünyesine katılmasıyla birlikte IHG'nin lüks segmentteki pozisyonunun güçleneceğini belirtti. Six Senses'in şirktin lüks portföyünde en üstte yer alacağının altını çizen IHG, Regent Hotels & Resorts ve Kimpton Hotels & Restaurants'ı da bünyesine katmıştı. Yeni satın almayla birlikte şirketin lüks segmentteki otel sayısı 400’e, yatak sayısı ise 108 bin yükseldi.

TÜRKİYE'DE DE BİR OTELİ VAR

Six Senses; Tayland’da 3, Vietnam’da 3, Singapur’da 2 ve Şeyseller, Portekiz, Türkiye, Fransa, Umman, Maldivler, Endonezya, Fiji, Çin, Kamboçya ve Bhutan’da birer tane olmak üzere toplam 19 otel işletiyor. Six Senses'in Türkiye'deki oteli, Bodrum'da Six Senses Kaplankaya ismiyle Bodrum'da faaliyet gösteriyor.



Bu Haber 13.02.2019 - 15:03:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.