Lufthansa'da grev kapıda

Lufthansa'da grev kapıda

Almanya'da yaşanan uçuş kaosunun, Lufthansa pilotlarının olası greviyle daha da ağırlaşabileceği uyarısı yapılıyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Almanya’nın milli hava yolu Lufthansa pilotlarının ucu açık bir greve gidebileceği, bu nedenle halihazırda uçuş iptalleri, uzun kuyruklar ve gecikmelerin yaşandığı Almanya havalimanlarında durumun daha da ağırlaşabileceği bildirildi.

Pilotlar ne istiyor?

Lufthansa pilotlarının bağlı olduğu Vereinigung Cockpit (VC) sendikası, sezonun ortasında 5 bin pilotun katılacağı bir grev oylaması yapmak istiyor. Pilotların yüzde 70'inin evet demesi durumunda, Lufthansa'da belirlene takvime göre greve gidilecek.

Lufthansa pilotlarının attığı adımın arkasında yavaş ilerleyen ücret görüşmelerinin olduğu kaydedildi. Çünkü Lufthansa henüz ortaya pazarlık edilebilir teklif getirmedi. Alman haber ajansı DPA, pilotların yüzde 5 ücret artışı ve ücretlere her ay enflasyon oranında zam yapılmasını istediğini yazdı.

Lufthansa sözünde durmadı

Pilotlarla Lufthansa arasında şirketin kurumsal stratejisi ile ilgili de çatışma yaşanıyor. Pilotların sendikası VC, pandemiden önce Lufthansa ile bir anlaşma yapmış ve şirketteki uçakların 325'inin sadece toplu sözleşme hakkına sahip pilotlar ve yardımcı pilotlar tarafından kullanılmasını garanti etmişti. Ancak Lufthansa pandemi döneminde bu sözleşmeyi iptal ederek daha düşük maliyetlerle uçuş operasyonları kurmaya başlamış, kurulan yeni şirketin esas görevi de ana şirketin (Lufthansa) Avrupa trafiğindeki rolünü üstlenmek olarak belirlemişti.

Lufthansa: Sürdürülebilir bir çözüm bulmak istiyoruz

Grevin ne zaman yapılacağı ya da yapılıp yapılmayacağı net olmasa da, Lufthansa sözcüsü, "Biz kararlaştırılan müzakere planına bağlı kalmak istiyoruz. Birlikte çalışarak artan enflasyonla şirketin ekonomik performansı arasında sürdürülebilir bir çözüm bulmak istiyoruz." diye konuştu.

Yaz aylarında grevler olabilir

Sendikanın sözcüsü ise, hemen bugünden yarına bir grevin olamayacağını, ancak tatil uçuşlarının yoğun olduğu yaz döneminde grevler olabileceğini ifade etti.



Bu Haber 22.07.2022 - 09:47:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.