Lufthansa seyahatlerde patlama yaşanmasını bekliyor

Lufthansa seyahatlerde patlama yaşanmasını bekliyor

Almanya'nın milli hava yolu Lufthansa, 2023 yılında seyahatlerde patlama yaşanmasını beklediğini açıkladı.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Corona pandemisinden sonra işleri yeniden yoluna giren Alman hava yolu Lufthansa, 2023 beklentisini yükseltti. Lufthansa CEO'su Carsten Spohr "Büyük iyileşme sağladığımız ilk çeyrekteki güzel başlangıçtan sonra, yaz aylarında seyahat patlaması ve gelirlerimizde rekor artış yaşanmasını bekliyoruz." dedi.

İlk çeyrek geliri 7 milyar euro

Kısa ve orta mesafe turistik destinasyonlara dönük talebin iyi olduğunu ve bu güzergahlarda şimdiden 2019'un üzerine çıkıldığını kaydeden Carsten Spohr, şirketin gelirlerinin de yüzde 40 artışla 7 milyar euroya yükseldiğini anlattı.

3 ayda 22 milyon yolcu taşıdı

Geçen yılın ilk çeyreğinde 13 milyon olan Lufthansa Grubuna bağlı hava yolları ile seyahat eden yolcu sayısının bu yılın aynı döneminde 22 milyona çıktığını söyleyen Lufthansa CEO'su Spohr, yüksek talep sayesinde hava 2019'daki kapasitenin yüzde 75'ine ulaşıldığını, 2022'nin ise yüzde 30 üzerine çıkıldığını söyledi.

FAVÖK -273 milyon euroya geriledi

Geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde 577 milyon euro olan şirketin faiz, amortisman ve vergi öncesi (FAVÖK) zararı bu yılın aynı döneminde 273 milyon euroya gerilerken net kayıplar ise yüzde 20 düşüşle 467 milyon euroya geriledi. Bu da büyük oranda mevsimsel etkiler, operasyonel istikrara yapılan yatırımlar ve grevlerden kaynaklandı.



Bu Haber 03.05.2023 - 14:11:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.