Lufthansa kış sezonu uçuşlarını da iptal etmeye başladı

Lufthansa kış sezonu uçuşlarını da iptal etmeye başladı

Almanya'nın milli hava yolu Lufthansa'nın uçuş iptalleri kış sezonuna da sarkmaya başladı.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Hava yolu şirketlerindeki ve havalimanlarındaki personel eksikliği ve grevler nedeniyle Avrupa genelindeki uçuş iptalleri artarak devam ediyor.

Personel yetersizliği nedeniyle daha önce haziran-ekim arasındaki 3 bin 700 uçuşunu iptal eden Lufthansa'nın, ağustos ayına gelindiğinde daha fazla kesintiye gidebileceği ifade ediliyor. Çünkü 25 Temmuz'da Hessen, 1 Ağustos'ta da Bavyera bölgesinde okullar tatile giriyor. İptal edilen/edilecek uçuşların büyük çoğunluğu ise iç hat seferi.

Lufthansa'nın yaşadığı en büyük sorun hastalık nedeniyle çok sayıda çalışanın izinde olması. Paylaşılan bilgiye göre Frankfurt'taki check-in görevlilerinin yüzde 40'ı, Münih'teki check-in görevlilerinin ise yüzde 25'i hastalık nedeniyle izinli.

İptaller kış sezonuna da sarkmaya başladı

Ancak hepsi bu kadar değil. Lufthansa'nın, Ekim 2022 - Mart 2023 dönemi kış sezonu uçuşlarını da iptal etmeye başladığı bildirildi. Lufthansa'nın yaptığı yeni uçuş ayarlamalarının acentelerin iş yükünü daha da arttırdığına dikkat çekiliyor. Çünkü Lufthansa'nın uçuş tarifeleri 1 yıllık olarak sisteme giriliyor.

Lufthansa kış döneminde planlanan uçuşların ne kadarının yapılabileceğini açıklamadı. Ancak yaz sezonu söz konusu olduğunda 2019'daki seviyenin yüzde 70'ine ulaşılmasının başarı sayılacağı belirtiliyor.



Bu Haber 12.07.2022 - 09:24:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.