Limak’ın Bodrum’daki otel projesi Change.org’a taşındı

Limak’ın Bodrum’daki otel projesi Change.org’a taşındı

Limak Holding’in Muğla-Bodrum’daki otel projesine tepki gösteren vatandaşlar Change.org’da imza kampanyası başlattı.


Muğla’nın Bodrum ilçesinde Limak Holding tarafından denize sıfır ormanlık alanda yapılması planlanan 5 yıldızlı otel projesine karşı Change.org’da imza kampanyası başlatıldı.

Bodrum’un Kızılağaç Mahallesi Gerenkuyu Mevkiinde 36 bin 220,89 metrekarelik alanda 214 oda kapasitesinde Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından planlanan Turizm Konaklama Tesisi Projesi için geçtiğimiz ay ÇED süreci başlatılmıştı.

Çevrecilerin tepki gösterdiği proje için ÇED süreci devam ediyor.

Muğla Gazetesi’nden Beritan Yücel’in haberine göre vatandaşlar tarafından Change.org’ta projeye karşı imza kampanyası başlatıldı. “Bodrum Gerenkuyu'daki Ormanlık Alan Katledilmesin” başlığıyla açılan imza kampanyasını şuana kadar 5 bin 726 kişi imzaladı.

Change.org’ta yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Limak Holding, Bodrum Kızılağaç Gerenkuyu'daki denize sıfır ormanlık alanı, beş yıldızlı otel yapabilmek için katledecek! Siz de buna karşı çıkıyorsanız lütfen kampanyamızı imzalayın ve arkadaşlarınızla paylaşın.

Kömür için Milas Akbelen Ormanı'nı katleden Limak, şimdi de Bodrum Gerenkuyu'da beş yıldızlı otel yapmak için ormanlık alanı katledecek!

Limak Grubu'nun Bodrum'a yapmayı planladığı beş yıldızlı otel için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci 8 Aralık 2023'te başladı. ÇED sürecinin sonuçlanması bekleniyor.

Projenin Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından ‘Turizm Yatırımcılarına Kamu Taşınmazı Tahsisi’ kapsamında ihalesi yapıldı ve yatırımcı Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ihaleyi kazandı.

Şirket, 354 milyon lira yatırımla araziye 214 odalı, 5 yıldızlı otel yapmayı planlıyor. Turizm tesisinde konaklama birimlerinin yanı sıra; havuzlar, ana restoranlar, alacarte restoranlar, lobi bar, havuz barı, fitness, sauna, spa, teknik alanlar, depo ve idari ofisler gibi birimler yer alacak.

Bodrum Kızılağaç Gerenkuyu'da denize sıfır ormanlık alanın katledilerek beş yıldızlı bir otel yapılmasını kabul etmiyoruz!"



Bu Haber 11.01.2024 - 12:50:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Şikayet etmek en kolayı

    Bülent yenigün 11.01.2024 - 10:33

    Bodrum un her tarafını sitelere peşkeş çekenlere neden tepki verilmiyor? Yatırımcı gelmiş aslında makilik olan alana otel yapacak. Hem o alan düzene kavuşacak hem ekonomik hareket sağlayacak. Başta dediğim gibi asıl siteleri ele alın , kaçak yapılar bodrumda yıkılmaya başlasın en iyi ihtimal şehrin yarısı yıkılır.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.