Libya'da sel felaketi, binlerce ölü ve kayıp var 

Libya'da sel felaketi, binlerce ölü ve kayıp var 
Libya'da meydana gelen sel felaketinde binlerce kişi öldü, binlerce kişi ise kayıp.

Libya'nın Akdeniz kıyısındaki kenti Derna'da meydana gelen sel felaketinde en az 2 bin kişinin hayatını kaybettiği, 7 bin civarında kişinin de kayıp olduğu rapor ediliyor. 

Şehrin yol ve kaldırımlarında çok sayıda cesedin bulunduğu belirtilirken, su altında kalan evlerin içinde de çok sayıda ceset olduğu bildiriliyor. İnsanların bir kısmının ise sel sularına kapılarak Akdeniz'e sürüklendiği tahmin ediliyor. 

Ordu sözcüsü Ahmed Al-Mismari, köprülerin uçuran, tarım alanlarını evleri süpüren fırtına ve sel felaketinde şu ana kadar 2 bin kişinin cesedine ulaşıldığını, 7 bin civarında Libyalının ise kayıp olduğunu açıkladı. 

Mahallelerin ve ailelerin yok olduğu sel ve fırtınanın Libya'nın son yılllarda yaşadığı en büyük felaket olduğu belirtiliyor. Yetkililer, ilerleyen saatlerde ölü sayısının artacağının altını çiziyor. 

- Güncelleme - 13 Eylül 2023 saat 10.29

Libya resmi haber ajansı LANA, Derne şehrinde selde ölenlerin sayısının 5 bin 300'e çıktığını, binlerce kişinin de kayıp olduğunu duyurdu.

Ayrıca, Libya'da Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, ülkede yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenler için 3 günlük yas ilan edildiğini açıkladı.


   


Bu Haber 12.09.2023 - 08:37:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.