Lara bölgesi olmasaydı, bu tesisi yapmazdım!

Lara bölgesi olmasaydı, bu tesisi yapmazdım!
Aska Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Aslan, otel zincirinin yedinci halkası ASKA Lara Resort&SPA’yi ve turizm sektörünün durumunu Turizm Güncel’e değerlendirdi.


Eda Özsoy – Turizm Güncel
 
Antalya Aksu’da 12 Nisan 2014 tarihinde kapılarını açan ASKA Lara Resort&SPA’nin Elegant Luxury hizmet anlayışıyla “mükemmel tatil” kavramını müşterilerine sunacağını belirten Ramazan Aslan, tesisin yapısı itibariyle özellikle aileler için ön plana çıktığını bildirdi.
 
Otelde 33 bin metrekare üzerine kurulu bir Tema Park’ın bulundugunu ve kongre turizmi yapılabilecek alanların yer aldığını belirten Aslan, sakinlik isteyen misafirler için de tüm ayrıntıların düşünüldüğünü söyledi.
 
Tesis içinde 545 oda bulunduğunu da ifade eden Aslan, gastronomiyle ilgili özel aktiviteler yapacaklarını duyurdu.
 
Michelin yıldızlı şefleri otele getireceklerini anımsatan Aslan, SPA’nin Elegant Luxury hizmet anlayışını ise şöyle anlattı:
“Bu konseptle amacımız  rahat ve konforu, insanı rahatsız etmeden misafire sunmak… Artık çok fazla lüks oteller var. Ancak biz 5 yıldızın üstündeki tanımları doğru bulmuyoruz. Biz bundan sonra konseptlerin konuşulması gerektiğini düşünüyoruz. Bu otelle birlikte oluşturduğumuz yeni konsepti yaygınlaştırmayı düşünüyoruz”
 
Yeni açtıkları tesisle birlikte 7 otele ulaştıklarını anımsatan Aslan, artık ufak tesisleri bir kenara bırakıp daha rantbl tesisler yaratmayı istediklerini söyledi.
 
Son açtıkları ve 100 milyon dolara mal olan otelin kendileri için bir ‘prestij otel’ olduğunu bildiren Aslan, “Misafir ne ister diye düşünerek yaptık bu oteli” yorumunu yaptı.
 
ARZ TALEP DENGESİ ŞAŞMIŞ DURUMDA
 
Uzun vadede şehir otelciliğinde olmak istediklerini kaydeden Aslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
“İsmimize layık olabilecek, bize zarar vermeyecek her projede olmak istiyoruz. Elimizin altında projeler var, bekliyoruz. Şu anda arz talep dengesi şaşmış durumda. Bu dengeler oturduktan sonra bu yatırımlarımızı harekete geçireceğiz”
 
MÜŞTERİLERİN GÜVENLERİYLE OYNAMAYALIM
 
Antalya Havalimanı’na inen turist sayısı geçen senenin altında değil. Ancak yeni devreye giren çok fazla yatak var. Bu sıkıntı hemen bugün çözülebilecek bir şey değil. Biraz sabretmek gerekiyor. Kötü gidiyor diye hemen fiyatlarla oynanmaması gerektiğini düşünüyorum. Neden early booking veriyoruz hemen? Müşterilerin güvenleriyle oynanmaması gerekiyor. Bizim kendi grubumuzda müşteriyle ilgili bir sıkıntımız yok ama genelde bir sıkıntı olduğunu hissediyoruz ancak bunun da geçici olduğuna inanıyorum.
 
LARA BÖLGESİ OLMASAYDI, BU TESİSİ YAPMAZDIM
 
Biraz daha bundan sonra yatırımları daha planlı yapmak gerekiyor. Bizim yaptığımız yatırım eğer Lara bölgesi olmasaydı, bu yatırımı yapmazdık. Bizim elimizde başka araziler de var ancak bekliyoruz, yapmıyoruz. Bu ihtiyaçla ilgili bir konu. Şu anda bazı bölgelerde yatak arzı fazla, talep az. Bu dengenin kurulması gerektiğine inanıyorum.”
 


Bu Haber 27.06.2014 - 16:18:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Hüseyin ÖZTÜRK 13.07.2014 - 03:35

    HERKES TURİZMCİYİM DİYOR. İŞTE GERÇEK TÜRİZMCİ BÖYLE OLUNUR DİYORUM. YATIRIM YAPMAK İSTEYEN YATIRIMCI VEYA TURİZMCİ İŞ ADAMLARINA, FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI YAPMADAN YATIRIM YAPMAYIN BENCE. HER ÜNİVERSİTE BİTİRENE MÜDÜRLÜK VEYA ÜNİVERSİTE BİTİREN AKRABALARA MÜDÜRLÜK VERİLMEZSE ÜLKENİN TÜRİZMİ DÜNYADA BİRYERE GELECEGİNE İNANIYORUM. BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLİYORUM. SAYĞILARIMLA.

  • havin 01.07.2014 - 08:58

    herkes keşke böyle düşünse ozaman gerçek turizm ne olduğunu tüm dünya ya gösterebilirdik,örnek olarak. işallah bundan sonraki yatırım yapıcaklarda sizin gibi düşünür.büyük ustaya saygılarımla

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.