La Palma'da 400 turist tahliye edildi, uçuşlar durduruldu

La Palma'da 400 turist tahliye edildi, uçuşlar durduruldu
İspanya'nın Kanarya Adalarına bağlı La Palma'daki Cumbre Vieja Yanardağının faaliyete geçmesi nedeniyle bölgede büyük kaos yaşanıyor.

TurizmGüncel - Dış Haberler

La Palma'da 19 Eylül'de aktif hale gelen Cumbre Vieja Yanardağı bölgede büyük panik yaşanmasına neden oluyor. Yanardağın bulunduğu bölgeden şu ana kadar 6 bin kişinin tahliye edildiği, 400 turistin ise Tenerife'e kaydırıldığı öğrenildi.

Cumbre Vieja Yanardağının faaliyete geçmesinden bu yana en şiddetli patlamaların yaşandığı ve lavların 16 kilometrekarelik alan 240 hektarlık alanı yok ettiği belirtildi.

Yanardağdan çıkan gaz ve dumanın 4 bin 500 metre yüksekliğe ulaştığı, bu nedenle bugün ve yarın La Palma ve La Gomera adalarına yapılacak toplam 77 ticari uçuşun iptal edildiği açıklandı. Ayrıca, Tenerife'e yapılacak uçuşlara da kısıtlama getirildiği ifade edildi.

İspanya'da yetiştirilen muzun yüzde 15!ini üreten La Palma'da, muz çiftliklerinin de tehlike altında olduğu belirtildi. Çiftçilerin, muzları lavlardan kurtarmak için hızlı hasada başladığı ve adeta zamanla yarıştığı kaydedildi.

La Palma Yanardağ



Bu Haber 25.09.2021 - 09:57:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.