Küresel turizm sektöründe Çin hayal kırıklığı

Küresel turizm sektöründe Çin hayal kırıklığı

Çin'in Covid-19 kısıtlamalarını gevşetmesi ile turizm sektöründe 2023 için yükselen beklentiler, pek çok devletin peş peşe Çinli yolculara test zorunluluğu getirmesiyle yerini hayal kırıklığına bıraktı.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Dünyanın en büyük ikinci turizm pazarı Çin'in Covid politikasında değişikliğe giderek 'sıfır vaka' politikasını terk etmesi küresel turizm sektöründe memnuniyetle karşılanmıştı.

Ancak sıfır vaka politikasının terk etmesinin ardından Çin'de vaka sayılarının, hastane yatışlarının ve ölümlerin hızla arttığına dair batı basını merkezli haberlerin ardından ABD, İtalya, Japonya, Hindistan, İngiltere, Fransa ve Çin'den gelecek yolculara Covid testi zorunluluğu getirdi

Çin'in sıfır vaka politikasını terk etmesiyle umutları artan kurumsal seyahat endüstrisi şu anda Çinli yolculara karlı uygulanan test gerekliliğinin büyük bir gerileme olduğu ve ihtiyaç duyulan güveni zedelediği konusunda uyarıda bulunuyor.

AB'nin kısıtlamalarda dahil olmasından endişe ediliyor

Seyahat endüstrisi Çinli yolculara kısıtlama uygulayan ülkelere AB'nin de dahil olmasından endişe ediyor. Çinli yolculardan kalkış öncesi yapılmış Covid testi istemesine dair önerinin AB üyesi 27 ülkenin ezici çoğunluğu tarafından destekleneceği belirtiliyor.

Olivier Jankovec: Yamalı bohça

Uluslararası Avrupa Havalimanları Konseyi Genel Müdürü Olivier Jankovec "Bir kez daha bilimsel gerçeklere dayanmayan gerekçesiz ve koordinasyonsuz, yamalı bohça durumundaki seyahat kısıtlamalarına geri dönüyoruz." dedi.

Clive Wratten: Seyahat sektörünün suratına atılmış bir tokat

Birleşik Krallık İş Seyahati Derneği CEO'su Clive Wratten, Çin'den gelen yoculardan İngiltere'ye girişte test istenmesinin turizm sektörünün suratına atılmış bir tokat ve ona enayi muamelesi yapmak anlamına geldiğini belirtti.

Küresel İş Seyahati Derneği farklı düşünüyor

Küresel İş Seyahati Derneği ise, hasta yolcuları tedavi etme konusunda bütünleşik bir yapı olmamasından endişe duyuyor. Seyahat şirketlerinin işlerini başlatmada önlerindeki en büyük engelin belirsizlik olduğunun 2020 sürecinde ortaya çıktığını belirten Global Business Travel Association (GBTA) Başkanı Catherine Logan, Çinli yolculara getirilen test zorunluluğunun sektörde güvenin yükselmesini sağlayacağını ileri sürdü.

Willie Walsh: Düşünülmeden verilen bir tepki

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği Genel Müdürü Willie Walsh ise Çinli yolculara getirilen kısıtlamayı 'düşünmeden verilmiş bir tepki' olarak nitelendirdi. Wlash, uluslaları seyahatleri kesintiye uğratmadan, ekonomilere zarar vermeden ve insanların işini kaybetmesine neden olmadan Covid-19 sürecini yönetecek araçlar olduğunu ifade etti.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği Genel Müdür, hareket öncesi veya ülkeye varışta Çinli yolculara test zorunluluğu getirilmesinden üzüntü duyduğunu da ifade etti.



Bu Haber 05.01.2023 - 10:14:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.