Küresel otel zinciri Accor korona nedeniyle ne kadar kayıp yaşadı?

Küresel otel zinciri Accor korona nedeniyle ne kadar kayıp yaşadı?

Fransa merkezli küresel otel zinciri Accor, koronavirüs pandemisi nedeniyle yaşadığı kaybı açıkladı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Koronavirüs pandemisi, her yıl milyarlarca euro gelir elde eden dev otel zincirlerini vurdu. Fransa merkezli Accor da bunlardan biri.

Şirket tarafından yapılan ticaret güncellemesinde, yaz tatili döneminde yaşanan artışın ardından AB ve özellikle Fransa'da hayata geçirilen kısıtlamalar nedeniyle gelirlerin düştüğü ifade edildi.

‘’Bu fırtınayı atlatmak içim...’’

Grubun üçüncü çeyrek sonuçlarıyla ilgili açıklama yapan Accor Hotels'in CEO Yardımcısı ve Finans Müdürü Jacques Morin, ''Accor bu fırtınayı atlatmak için yeterli likiditeye, kapsamlı bir maliyet azaltma planına, yeniliğe ve uyarlanabilirliğe sahip olduğunu söyledi.

‘’Kısıtlamaların gelir üzerinde büyük etkisi var’’

Şu anda grup otellerinin yüzde 90'ının açık olduğunu belirten Morin, ağustos ayında bu oranın yüzde 62 olduğunu hatırlattı. Morin, ''Ancak faaliyet gösterdiğimiz pazarların sadece yüzde 1'inde kısıtlama yok. Kısıtlamaların gelirler üzerinde büyük etkisi var. Örneğin her yıl 1 milyon kişinin hac için Mekke'ye gitmesine izin veren Suudi Arabistan, bu yıl sadece 1000 kişiye izin verdi.'' dedi.

Üçüncü çeyrek geliri yüzde 64 düştü

Üçüncü çeyrekte Accor'un gelirlerinin yüzde 64 düşüşle 390 milyon dolara gerilediğini kaydeden Jacques Morin, ''Grubun yönetim ve franchise gelirleri yıldan yıla yüzde 72 azaldı. Oda başına gelirdeki düşüş ise yüzde 62,8. Ancak bu oran, nisandaki yüzde 90'a göre oldukça iyi.'' ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki döneme ilişkin kritik 3 nokta...

Önümüzdeki birkaç çeyrekte disiplin, adaptasyon ve maliyet kontrolünün kritik olduğuna dikkat çeken Morin, nakit giderlerinin azaltılması ve 4,7 milyar dolarlık likiditeyi korumanın iki temel hedefleri olduğunu söyledi. Grubun 237 milyon dolarlık tasarruf planı olduğunu kaydeden Morin, grubun aylık sabit giderlerinin ise 94,4 milyon dolar olduğunu açıkladı.



Bu Haber 24.10.2020 - 10:27:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.