Kurban Bayramı ile 29 Ekim birleştirilsin

Kurban Bayramı ile 29 Ekim birleştirilsin
Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı İlhan Açıkgöz tarafından yapılan açıklamada, önümüzdeki Kurban Bayramının 29 Ekim ile birleştirilmesini beklediklerini söyledi.



GETOB Başkanı İlhan Açıkgöz tarafından yapılan açıklamada şunlar belirtildi:
 
"19-21 Ağustos arihleri arasında kutladığımız Ramazan Bayramı süre olarak kısa olmasına rağmen, İstanbul ve Ankara'dan gelenlerin yanısıra, özellikle yakın çevremizden (İzmir, Aydın, Uşak, Denizli vb) gelen misafirlerimiz tesislerimizin hemen hemen tamamını doldurmuşlardır.

Özellikle nitelikli tesislerde yer bulunamazken, bölgemizde yaşanan doluluk çarşı esnafının da yüzünü güldürmüştür.

Birçok tesisimiz bayram sonrası 3 günü pakete dahil ederek odalarını satışa sundukları için, doluluk hala devam etmektedir.
 
KURBAN BAYRAMI

Konaklama sektörü olarak bizler 25-28 Ekim 2012  tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı tatilinin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili ile birleştirilerek 5 güne çıkarılmasını istiyoruz. 

Bizim Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan beklentimiz, konunun hükümet kanadına aktarılarak kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan yüzbinlerce işçi ve memurun  22-24 Ekim 2012 tarihlerinin idari izinli sayılmalarının sağlanmasıdır.
 
İç turizmde hareketliliğin sona ermek üzere olduğu ekim ayı sonlarına denk gelen bu dönemde tatil süresinin uzatılması hem vatandaşlarımızın gönüllerince bir tatil yapmalarına imkan sağlayacak, hem de özellikle bölgemiz turizm sezonunun kasım ayına dek uzamasının yolunu açarak sektörümüze ve bölge esnafına ciddi fayda sağlayacaktır.
 
Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile temaslarımız sürmektedir. Sayın Bakanımızın da konuya sıcak baktığını biliyoruz.

Umarız bu talebimiz uygun görülür. Biz konaklama sektörü olarak bu konuda her türlü hazırlıklarımızı yapmaya başlamış bulunuyoruz.
 
Bu konuyla ilgili olarak kamuoyu yaratmak adına tüm sivil toplum kuruluşlarının da desteğini bekliyoruz."


Bu Haber 22.08.2012 - 16:57:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • BÜLENT ŞANLITURK 24.08.2012 - 09:34

    HERKESE GÜZELLİKLER OLSUN,BU İNCE()DÜŞÜNCELERİ DIŞ PAZARLAMALARDA DA GÖSTERİRSEK KESİNLİKLE BÖLGE TURİZMİNİ 12 AYA ÇIKARTIRIZ,,,,YAZIDA BİR ANLAŞILMAYAN HUSUS MU VAR?29 EKİM ZATEN KURBAN BAYRAMIYLA BİRLEŞİK,DOLAYISIYLA ZATEN TATİL 5 GÜN,HATTA ARİFE GÜNÜNÜ DÜŞÜNÜRSEK 5,5 GÜN 2021 EKİM CUMARTESİPAZAR 2223 MESAİ VAR 24 EKİM ARİFE YARIM GÜN.SİZ 20 EKİM DAHİL 9 GÜN KONAKLAYANA ,5 GÜN KONAKLAYANDAN DAHA AVANTAJLI BİR FİAT VERİN,GERİSİNİ DÜŞÜNMEYİN. NE DEMİŞTİ,,,BİR DEVLET BÜYÜGÜMÜZ BENİM MEMURUM İŞİNİ BİLİR,,,,BİZİM TATİLCİMİZ DE İŞİNİ BİLİR,,,,,

  • Yok artık... 23.08.2012 - 03:52

    İlhan Bey Ekim ayının 13lük bölümünü tatil etmek niyetinde ancak iş kaybını da düşünmek lazım. Hevesinizi 2013 Kurban Bayramına saklayın zira 9 tam gün tatil sizi bekliyor...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.