KURAP üyesi acenteler Lufthansa'dan ne istedi?

KURAP üyesi acenteler Lufthansa'dan ne istedi?
Kurumsal Seyahat Acenteleri Platformu'na (KURAP) üye 18 acente, Lufthansa Hava Yolları Türkiye müdürü ile bir araya geldi.

Lufthansa'nın Türkiye yöneticileri ile bir araya gelen KURAP üyesi acenteler, acentelerin sorunlarını, Lufthansa'nın beklentilerini ve iş birliği imkanlarının genişletilmesini konuştu.

Lufthansa'nın 1980-1995 yılları arasında Türkiye'de yüzde 20'ye yakın pazar payı ile en önemli yabancı hava yolu olduğunu belirten KURAP Başkanı Moris Kohen Kasar, Almanya'da yaşayan Türk vatandaşları nedeniyle Lufthansa'nın öneminin devam edeceğini belirtti.

''GDS REZERVASYONUNDAN ALINAN 16 EURO KALDIRILMALI''

Son yıllarda Lufthansa ile acenteler arasındaki ilişkilerin gerilediğine dikkat çeken Kasar, ''Gerileyen ilişkilerin tekrar tesisi için Lufthansa'nın GDS' ler üzerinden yapılan rezervasyonlarda yolcu başına tahsil ettiği 16 euroyu kaldırılması çok önemli ve güzel bir adım olabilir. Her ne kadar zor bir dönem olsa da Lufthansa Türkiye'nin başında bir Türk yönetici görmekten çok mutluyuz" dedi.

''BUSINESS CLASS'TA FİYAT KADAR HİZMET DE KARŞILAŞIRILIYOR''

KURAP üyesi, Vista Turizm A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Kozikoğlu ise Hava yolları için çok önemli bir gelir kalemi olan business sınıfı uçak biletlerinin ciddi bir kısmını KURAP üyesi acentelerin sattığına dikkat çekerek, ''Business sınıfta fiyat karşılaştırması kadar ürün kalitesi de karşılaştırılıyor Yolcuların beklentisi her zaman artarak yükseliyor. Koltuk konforu, ikram ve servis kalitesi ön plana çıkıyor.'' ifadelerini kullandı.

HAVA YOLLARININ WEB SATIŞLARINDA HİZMT ÜCRETİ ALMAMASI ACENTELERİ ZORA SOKUYOR

Eltra Turizm-Elit Seyahat Servisi A.Ş. Genel Müdürü Muammer Güner de Sadece 16 euroluk GDS ücretlerinin kaldırılmasının yeterli olamayacağını belirterek, ''Havayollarının kendi web sitesi satışlarında hizmet ücreti almaması acenteleri, müşterileri nezdinde, hava yolundan daha pahalı bilet satan ve kuşku duyulan kuruluşlar durumuna sokuyor. Bu iki konunun da çözülmesi ile ilişkiler daha fazla gelişecektir" açıklamasında bulundu.

Lufthansa Türkiye Müdürü Kemal Geçer ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"Pazarda etkin 18 acentenin yöneticisine aynı anda hitap etmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Türkiye pazarında bir miktar küçüldük ama dünya ölçeğinde büyüdük. Son senelerde yılda 2 milyar eurolar civarında kar elde eden büyük bir hava yolu olduk.

''DİĞER HAVA YOLLARI DA ER-GEÇ BİZİ TAKİP EDECEK''

Bazı uygulamaların öncüsü olma cesaretini gösterdiğimiz için baştan tepki aldık ama sektörün gitmek zorunda olduğu nokta değişmeyecek ve diğer hava yolları da er-geç bizim uygulamalarımızı takip etmek zorunda kalacak.

Acentelere teknik alt-yapı desteği konusunda Lufthansa'nın onayladığı partner şirketler önereceğiz. Lufthansa için en önemli konu güvenlik ve dakiklik. Bazı uygulamalar tamamen merkezi kararlarla alındığı için maalesef değiştirme şansımız olmuyor. Ancak bazı konular ise yerel yöneticilerin insiyatifinde. Acentelerimizle çalışmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz ve acentelerin gelirlerinin artması noktasında destek veriyoruz ancak satışlarımızın da orantılı bir miktar artmasını bekliyoruz."



Bu Haber 04.10.2018 - 09:47:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.