Kültür ve Turizm Bakanlığından otellere ‘idari işlem’ uyarısı

Kültür ve Turizm Bakanlığından otellere ‘idari işlem’ uyarısı

Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programının ilk aşamasında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından otellere verilecek I. Aşama Belgesi için son tarih 31 Aralık 2023 olarak belirlendi. Bu tarihe kadar belge almayan tesislere idari işlem uygulanacak.


Kültür ve Turizm Bakanlığı, Global Sustainable Tourism Council (GSTC) ile imzalanan protokolle hayata geçirilen Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı kapsamındaki 3 aşamalı belge sürecinin ilki olan I. Aşama Belgesi için tarih verdi.

Turizm işletmesi belgeli konaklama tesisleri ile basit konaklama turizm işletmesi belgeli tesislerin tamamının 31 Aralık 2023 tarihine kadar I. Aşama Belgesini alması gerektiğini açıklayan Bakanlık, belge almayan tesislere 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu uyarınca idari işlem uygulanacağı konusunda uyarıda bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Bilindiği üzere; Bakanlığımızın 15.11.2022 tarih ve 2022/2 sayılı Genelgesi dahilinde belirtildiği üzere; Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı standartları üç aşama halinde olup, I. Aşama Belgesinin, turizm işletmesi belgeli konaklama tesisleri ile basit konaklama turizm işletmesi belgeli tesislerin tamamı için 31.12.2023 tarihine kadar, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı web sayfasında belirtilen koşullarda ve yetkilendirilmiş firmalar aracılığıyla alınması zorunludur.

Verilen süre zarfında sertifika alamayan konaklama tesisleri hakkında, 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu uyarınca Bakanlık tarafından idari işlem uygulanacaktır.

Türkiye'deki tüm konaklama tesislerini kapsayan söz konusu Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı 1. Aşama Belgesi alınması için kısıtlı süre bulunması ve bu süre içerisinde olası yığılmaların engellenmesi amacıyla, en kısa zamanda hazırlık, başvuru ve belgelendirme işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir. Sürdürülebilir Turizm Programı 1. Aşama Kriterleri (Link:1) ve açıklamalarını içeren doküman (Link:2) yazı ekinde yer almaktadır.”



Bu Haber 23.12.2022 - 10:08:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.