Kültür ve Turizm Bakanlığından markalaşmaya 202 milyon lira kaynak

Kültür ve Turizm Bakanlığından markalaşmaya 202 milyon lira kaynak
Kültür ve Turizm Bakanlığı, yurt dşında 'Türkiye' markası yaratmak amacıyla yapılacak tanıtımlara 202 milyon lira kaynak ayırdı.


Türkiye turizminin yurtdışı tanıtım projelerinde patlama yaşanacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı, uluslararası rekabette Türk turizminin elini daha da güçlendirmek için yurtdışı pazarlama ve tanıtım atağına kalkacak.



14 FUAR İÇİN DESTEK

Türkiye’nin turizm alanında uluslar arası ölçekteki rekabet gücünü, pazar payını ve marka değerini artırmak için harekete geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı, uluslararası alanda tutarlı, anlamlı ve çekici bir Türkiye markası yaratmaya yönelik tanıtım stratejileri için 201 milyon 654 bin lira kaynak ayırdı.

Akşam'da yer alan habere göre bu yıl 14 adet yurtdışı turizm fuarlarına destek verecek olan Bakanlık, yurtdışında gerçekleştirilen turizm ihtisas fuarlarına Kültür ve Tanıtma Müşavirlik / Ataşeliklerimiz aracılığıyla katılım sağlayarak, Türkiye’yle ilgili CD ve dokümanların dağıtılmasını sağlayacak. Ayrıca bölge ve şehir tanıtımları gerçekleştirecek. Taksi ve otobüs giydirmenin yanı sıra havaalanları, AVM’ler ve bilboardlarda Türkiye’nin tanıtımı yapılacak.

PROJELER YÜZDE 40 ARTACAK

Yurtdışında yapılan halkla ilişkiler ve özel etkinlik/ projelerin sayısı bu yıl yüzde 40 oranında artırılacak. Aynı zamanda tanıtım için gazeteci, sanatçı gibi yabancı kanaat önderleri ülkemizde ağırlanacak. Yurtdışında gastronomi, sanatsal etkinlikler gibi çeşitli kültürel diplomasi ve halkla ilişkiler faaliyetleri yürütülecek.


Bu Haber 02.03.2018 - 09:32:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Tur Operatörü 02.03.2018 - 07:53

    Hepsi hepsi 42.000.000 € mu Türkiye yi markalastiracak.

  • cihat bal 02.03.2018 - 12:01

    Bakanlığın tanıtım bütçesi 2013 yılında 83 milyon Dolardı. Bu rakam 2018 de 45 milyon dolara kadar düştü. Haberde yer alan fuar sayısı doğru değil. Bakanlık 2018 yılında yaklaşık 56 ülkede 100 fuara katılıp bu fuarlarda stand yaptırmak suretiyle özel sektöre ve destinasyonlara tanıtım ve pazarlama platformu oluşturuyor.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.