Kültür ve Turizm Bakanlığı Uludağ'da tam yetki istiyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Uludağ'da tam yetki istiyor
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, Uludağ'da tüm yetkinin bakanlığa geçmesi için çalışma yürüttüklerini açıkladı.


Bursa Turizm Zirvesi ve 1. Bursa Turizm Fuarının açılışında konuşan Nadir Alparslan, Uludağ’ın turizmden hak ettiği payı alabilmesi için kış turizminin olduğu alanda planlama ve otoritenin kendilerine devredilmesi gerektiğini söyledi. Dünya gazetesinden Zehra Oruç'un haberine göre, Bursa turizminde kronik sorun haline gelen Uludağ için Tarım ve Orman Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşme halinde olduklarını açıklayan Nadir Alparslan, şu ifadeleri kullandı:

''TÜM OTORİTENİN BAKANLIĞIMIZA VERİLMESİNİ İSTİYORUZ''

“Bursa’nın önemli turizm kaynağı Uludağ ile ilgili geçmişten gelen kronik sorunlar var. Birden fazla kurumun orada otorite sahibi olması nedeniyle birçok şey yapılamıyor. Kış turizmini etkileyen kaçak yapılaşma, kaçak organizasyonlara da sebep oluyor. Bunların aşılması için atılması gereken adımları atmaya yönelik çalışıyoruz. Uludağ’da kış turizminin olduğu alanda planlama ve otoritenin tümünün bakanlığımıza verilmesine yönelik çalışıyoruz” dedi. Alpaslan, “Kış turizm merkezinin değerinin artırılması için gereken ne varsa yapacağız. İznik Müzesi’nin yakın zamanda açacağız. Sektörün ihtiyaç duyduğu yasal çalışmaları verimli şekilde yürütüyoruz. Bursa’nın tanıtımı için de bakanlık olarak üzerimize düşeni yapacağız”

BAĞLIKAYA: BURSA AVRUPA'DA FAZLA TANINMIYOR

Türkiye turizm sektöründe 2017’nin toparlanma yılı olduğunu, 2018’de ise toplam gelir ve ziyaretçi sayısında tarihi bir rekor beklediklerini açıklayan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya da, “Sektörün geleceği, turizmin yılın 12 ayına ve ülke geneline yayılmasından geçiyor. Bursa da turizm bakımından pek çok avantajlara sahip. Sahip olduğu tüm bu zenginliklerle Ortadoğu coğrafyasında çok tanınsa da Avrupa pazarında maalesef yeteri kadar bilinmiyor. Dünya turizminde büyümeyi sürükleyen en önemli pazar ise Avrupa. Bursa’nın bu pazardan daha fazla turist alması mümkün. Ortadoğu ve Avrupa’nın yanı sıra Çin, Hindistan, Güney Kore ve Japonya başta olmak üzere Asya ülkeleri ve Latin Amerika gibi harcama potansyel yüksek pazarlarda da tanıtım faaliyetlerini sürdürmek gerekiyor” dedi. Bağlıkaya, klasik tanıtım faaliyetlerinin yerini sosyal medya ve internete kaydığının da bilgisini verdi.

OSMAN AYIK: TURİZM SEKTÖRÜNÜN YENİ BİR YASAYA İHTİYACI VAR

Türkiye turizm sektöründe bir takım çifte standartların bulunduğunu anlatan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Genel Başkanı Osman Ayık ise, turizm sektörünün yeni bir yasaya ihtiyacı olduğuna vurgu yatı. Ayık, “Belgelendirmeler tekelden yapılmalı. 2017’de turizm sektörü yüzde 7 büyüdü. 2018’in ilk yarısında yüzde 6 büyüme yakalandı. Bulunduğumuz coğrafyadaki büyüme 2017’de yüzde 13 oldu. Bu yıl da benzer bir oran öngörüyoruz” şeklinde konuştu. Ayık, Marmara Bölgesinde bütüncül bir bakış açısının olması gerektiğinin de altını çizdi. TYD Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Akçakaya da, Türkiye’ye gelen turist sayısında 2018’de rekor beklediklerini açıkladı. Ancak kişi başı harcamalarda 600 dolar civarına ulaşılabildiğini ve bunun yeterli olmadığını belirten Akçakaya, hedefin 900 doların üzerine çıkmak olduğunu sözlerine ekledi.

Turist Rehberleri Birliği (TÜREB) Genel Başkanı Zeki Apalı ve TAFED Genel Başkanı Zeki Açıköz de toplantıda hazır bulundu. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (AKKM) gerçekleştirilen 3. Bursa Turizm Zirvesi ve 1. Bursa Turizm Fuarı, 21 Ekim tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.


Bu Haber 20.10.2018 - 13:46:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.