Kültür ve Turizm Bakanlığı ile SGK arasında önemli protokol

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile SGK arasında önemli protokol
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu, turizm sektöründeki kayıt dışı istihdamla mücadele etmek için bilgi, belge ve veri paylaşımını hedefleyen bir protokol imzaladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı arasında Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Amacıyla Bilgi Belge ve Veri Paylaşım Protokolü imzalandı.

Turizm sektörü çalışanlarının sosyal güvencelerinin takibi konusunda önemli bir adım niteliği taşıyan protokol ile sektördeki haksız rekabetin de önüne geçilmesi amaçlanıyor.

BİLGİ, BELGE VE VERİ PAYLAŞIMI YAPILACAK

Sosyal Güvenlik Kurumu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, tüm çalışanların sosyal güvenlik şemsiyesi altına alınması ve kayıt dışı istihdamla mücadelenin güç kazanması için iş birliği yaptı. İki kurum, sosyal güvenliğin toplumun tüm bireyleri için temel hak olduğu gerçeğinden hareketle, “Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Amacıyla Bilgi Belge ve Veri Paylaşım Protokolü” imzaladı.

ÇAPRAZ SİGORTALILIK KONTROLÜ MÜMKÜN OLACAK

Protokol, Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan bilgi ve belgeler ile bütün sektör çalışanlarının çapraz sigortalılık kontrollerinin yapılmasını mümkün kılıyor. Elektronik ortamda hazırlanacak bilgi ve belgeler, adli ve idari makamlar nezdinde resmi belge olarak geçerli olmakla birlikte, elektronik ortamda verilen bilgilerde farklılık olması halinde Kültür ve Turizm Bakanlığı kayıtları esas alınacak.

Protokol, verilerin üçüncü şahısların kullanımına sunulması ve yayımlanmasına karşı koruma tedbiri de içeriyor. Bu kapsamda paylaşılan verilerin güvenliğinin sağlanması konusunda her türlü sorumluluk, süreyle sınırlandırılmaksızın SGK’ya ait olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sağlanan elektronik veriler, sadece sisteme kayıtlı kullanıcıların ulaşabileceği ve bu kullanıcıların log kayıtlarının tutulacağı elektronik ortamda depolanacak. Posta yolu ile alınan veya elektronik ortamda olmayan veriler ise gizli evrak niteliğinde muhafaza edilecek.


Bu Haber 15.02.2019 - 11:46:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.